banner177

banner193

"Orman yangınlarından sonra PKK’yı lanetlerler diye bekliyorum” 

 İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından düzenlenen 2019-2010 sezonu çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir sezon açılışı, ilk ürün töreni ve ilk ürün satışı etkinliğinde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, PKK’nın İzmir’deki orman yangınlarını üstlenmesi üzerine önemli açıklamalar yaptı. Pakdemirli, TMO olarak kuru üzüm alımı teklifini imzaladığını ve 2019 yılı kuru üzüm fiyatı 9 numara için 10 lira olduğunu belirtti. 

POLİTİKA 02.09.2019, 19:35
"Orman yangınlarından sonra PKK’yı lanetlerler diye bekliyorum” 

Tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamak, üretimi ve üreticiyi teşvik etmek amacıyla İTB tarafından düzenlenen 2019-2010 sezonu çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incir sezon açılışı, ilk ürün töreni ve ilk ürün satışı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla gerçekleşti. Törene; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, çeşitli üniversitelerin rektörleri, sivil toplum kuruluşu (STK) yöneticileri ve üreticiler de katılım gösterdi. Pakdemirli, orman yangınları ile ilgili “Bu kadar ağır eleştiri altındayken, siyasetçilerimiz ‘ormana yetersiz müdahale’ diye eleştirirken yangını üstlenen PKK’ya da herhangi bir laf söylemelerini, lanetlemelerinin beklerdik ama olmadı. Konserde açıklanacak deklarasyonda herhalde PKK’yı lanetlerler diye bekliyor ve tahmin ediyorum” dedi. Pakdemirli ayrıca, kuru üzüm alımı konusunda müjde de verdi. 

“PKK’yı lanetlerler diye bekliyorum” 
Yangınlarla ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, “Yangınlarla ilgili son günlerde PKK’nın parmağı olduğu konuşuluyordu. Üstlenme de oldu. Değerlendirme kolluk kuvvetlerinin işidir. Böyle bir yangını üzerine üstlenen bir PKK var. Ağacı ve orman yangınlarını konuşurken ağır eleştirildiğimizi de söyleyeceğiz. Bu kadar ağır eleştiri altındayken, siyasetçilerimiz ‘ormana yetersiz müdahale’ diye eleştirirken yangını üstlenen PKK’ya da herhangi bir laf söylemelerini, lanetlemelerinin beklerdik ama olmadı. Herhalde bundan sonra olacaktır diye düşünüyorum. Eleştiriye açığız ama hakikatleri uluslararası kuruluşların verileriyle açıkladım. Olumlu eleştirilere açığız ve daha iyi olmaya çalışıyoruz ama marifet de iltifata tabii. Hakikat bükücülere açık olmadığımızı ifade ediyor, ‘ağaç üzerinden siyaset olmaz’ diyorum. Ormanın birleştirici güç olması lazım. Orman hepimizin. Bizim burada kırmızı noktamız var. Asker gibi kendini yangının ortasına atan, gerektiğinde darp olan orman personelimize haksızlık etmememiz gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı ağaç konusundaki hassasiyeti ve Orman İzmir toplantılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak her konuda destek vermeye hazırız. İzmir’in refleksine karşı bir konser düzenlenecek. Konserde açıklanacak deklarasyonda herhalde PKK’yı lanetlerler diye bekliyor ve tahmin ediyorum” diye konuştu. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P