banner201

banner177

banner193

SEÇİM GÜVENLİĞİNİ SARSACAK BİR ŞEY OLURSA SORUMLUSU 'SADAT'TIR

CHP lideri, "Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Hedefleri arasında gayrı nizami hak eğitimi de var. Aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş" ifadelerini kullandı.

POLİTİKA 13.05.2022, 15:45
SEÇİM GÜVENLİĞİNİ SARSACAK BİR ŞEY OLURSA SORUMLUSU 'SADAT'TIR
© anka

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT'ın önüne geldi.

CHP Lideri, bu sabah partisinin İstanbul İl Başkanlığı'ndan olağanüstü MYK toplantısı düzenlemişti. Bu toplantı sonrası il binasından ziyaretler gerçekleştirmek için ayrılan Kılıçdaroğlu SADAT'ın önüne geldi.

"ŞU ANDA ÖNÜNDE DURDUĞUM SADAT PARAMİLİTER BİR KURULUŞTUR"

Kılıçdaroğlu SADAT'ın önünden açıklama yapıyor:

"Türkiye asla paramiliter kuruluşlara, kurumlara teslim edilmeyecektir. Seçim güvenliği önemlidir. Şu anda önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Ve düne kadar Erdoğan'ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Bu kuruluşun hedefleri arasında gayri nizami harp eğitimi var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun, gayri nizami harp eğitimi var. Yani, sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast ve tethiş. Arapça 'terör' 'tethiş' olarak tanbımlanıyor, Türkçesi de 'terör'."

Kılıçdaroğlu, "CHP seçimin yapılması için her türlü çabayı gösterecektir. SADAT gibi kuruluşlar, kim olursa olsun seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu SADAT'tır ve Saray'dır. Erdoğan'a sormak isterim, sen bu kuruluşu niçin danışman yaptın ve hangi gerekçeyle çalıştın. Şunu herkesin bilmesini isterim, CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir." dedi.

"BİZ KUVAYİ MİLLİYECİYİZ, TEDHİŞÇİLERDEN KORKMAYIZ"

SADAT binası önünde Kılıçdaroğlu ayrıca şunları söyledi:

"Biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz, biz Kuvayi Milliyeci'yiz. Biz SADAT'cılardan öyle tedhişcilerden korkacak kişiler değiliz. Korkanlar kapılarını açmayanlardır. Buraya geldik kendilerinden bilgi almak istedik ama korkularından yuvalarına sığındılar. O yuva onları kurtarmaz. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P