banner201

banner177

banner207

TALİBAN'I ATATÜRK'E BENZETTİ: "KURTULUŞ SAVAŞI GİBİ"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı televizyon programında herkesi şoke eden açıklamalarda bulundu. Perinçek; 'Taliban Afganistan'ın Atatürk'üdür' benzetmesinin ardından şimdi de 'Atatürk'ün yanında da hacı hocalar vardı' dedi. Afganistan'da kadın-erkek eşitliğinin Taliban tarafından sağlanacağını da söyledi. İşte detaylar

POLİTİKA 20.08.2021, 10:09
TALİBAN'I ATATÜRK'E BENZETTİ: "KURTULUŞ SAVAŞI GİBİ"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk ekranlarında Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu 'Nedir Ne Değildir' programına konuk oldu.

Perinçek, "Taliban, Mustafa Kemal Paşa'nın Türkiye'de yaptığı gibi Afganistan'ın Kurtuluş Savaşını başardı” değerlendirmelerine gelen eleştirilere yanıt verdi.

"Atatürk'ün yanında da hacı hoca vardı"
Atatürk'le Taliban'ı bir tutmaya devam eden Perinçek, şimdi de "Atatürk'ün yanında da hacı hoca vardı." dedi.

"İstiklal savaşı vermiş Atatürk'ün gözünden bakmıyoruz"
Afganistan'a Amerika'nın gözünden bakıldığını da belirten Doğu Perinçek, "Biz İstiklal Savaşı vermiş Atatürk'ün ülkesinden buna bakmıyoruz da, çökmekte olan Batı medeniyetinin Asyalılara bakış açısıyla bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Doğu Perinçek, izleyenleri şaşkına uğratacak bir konuya da değindi.

"Taliban, kadın-erkek eşitliğini getirecek"
Afganistan'da kadın-erkek eşitliğinin Taliban tarafından sağlanacağını söyleyen Perinçek şu ifadeleri kullandı:

"Taliban'dan modernlik, çağdaşlaşma, kadın-erkek eşitliği, oradan gelecek. Oradaki süreçler, oradaki çelişmeler, Afgan halkı getirecek. Yoksa Amerika oraya çağdaşlık getiremez."

"ACABA İNSANLARI ÇILDIRTMAYA MI ÇALIŞIYORSUNUZ?"

Perinçek'in Taliban yorumlarına bir süre sonra dayanamayarak araya giren Nagehan Alçı, "Lafınızı kesiyorum ama şunu sormak istiyorum. Açıkçası sizi dinlerken şeytan bana şu soruyu da sordurtuyor. Acaba insanları çıldırtmaya mı çalışıyorsunuz?" ifadelerini kullanarak Taliban'ın yaptıklarının Kurtuluş Savaşı'nın ve modernleşmenin tam tersi olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P