banner177

banner193

"YA HEPİMİZİ TUTUKLAYIN, YA DA GENÇLERİ GAZETECİLERİ SERBEST BIRAKIN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarının bölgelerdeki çalışmalarını sosyal medya hesaplarından alıntılayarak, "Gelsinler, tutuklasınlar" dedi. 

POLİTİKA 08.02.2023, 14:54
"YA HEPİMİZİ TUTUKLAYIN, YA DA GENÇLERİ GAZETECİLERİ SERBEST BIRAKIN"

10 ilin etkilendiği Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin 3. gününde arama-kurtarma ve yardım çalışmaları devam ederken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde müdahalelerin sürdüğünü ifade eden paylaşımlar yaptı ve iktidara "Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var" diye yazdı. 

Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanlarının alandaki çalışmalarını da hesabından alıntıladı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Hatay Havalimanı'nın en kısa sürede yeniden uçuşlara açılması için çalışmalara başladık. Mesai arkadaşlarımız alandaki hafriyat atıklarını temizliyor" açıklamasını yaptı. Yavaş'ın paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Kapanan Hatay Havalimanı'nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Hatay İskenderun Limanı’ndaki yangın kontrol altına alındı, tamamen söndürülmesi için tüm ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor" bilgisini paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, de yardım videosunu, “Tüm İzmir'in kalbi sizlerle. İlk andan itibaren yardım çağrılarımıza sessiz kalmayan, bu koca depoyu dolduran İzmirlilere gönülden teşekkür ediyorum.  Desteklerinizi http://umuthareketi.izmir.bel.tr, http://birkirabiryuva.org Gaziemir Fuar İzmir, Kültürpark ve APİKAM'a iletebilirsiniz.” ifadesiyle paylaştı. Kılıçdaroğlu, Soyer'in paylaşımına, "Binlerce TIR yardımla halkımızın yanındayız. Gelsinler tutuklasınlar" diye yanıt verdi. 

Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in "Felaketin boyutu çok büyük. 308 personel, 190 itfaiye ve iş makinası ile afet bölgelerinde ilk andan itibaren ekiplerimiz arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Hep birlikte bunun da üstesinden geleceğiz" paylaşımını da alıntıladı ve "Biz bu enkazı kaldırırız" diye yazdı. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P