banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA ÜCRETSİZ PCR TESTİ NEREDE YAPILIR ? Bursa PCR – Bursa ücretsiz PCR testi randevu

Tiyatro, konser, okul, seyahat gibi toplu faaliyetler için aşı olmayanlara PCR testi zorunlu hale geldi. Sağlık Bakanlığı PCR testinin devlet hastanelerinde ücretsiz olduğunu açıkladı. Bursa’da PCR testi nerede yapılır? Bursa PCR testi ücretsiz mi ? Bursa ücretsiz pcr testi ? PCR testi istenen yerler ? Detaylar haberimizde

SAĞLIK 20.08.2021, 11:53 20.08.2021, 12:00
BURSA ÜCRETSİZ PCR TESTİ NEREDE YAPILIR ? Bursa PCR – Bursa ücretsiz PCR testi randevu

Daha önce özel hastanelerde ücretli olarak yapılan PCR testi, aşı olmayan vatandaşlar için devlet hastanelerinde ücretsiz hale geitirildi. Aşı olmayan veya aşısını tamamlamayan Bursalılar devlet PCR testi istenilen yerlere girebilmek için devlet hastanelerinde ücretsiz PCR testi olabilecekler.

Bursa’da ücretsiz PCR testi nerede yapılır sorusunun cevabı da netlik kazanmış oldu. PCR testleri artık ücretsiz olarak devlet hastanelerinde yapılabilecek.

AŞI OLMAYANLAR İÇİN PCR TESTİ KİMLERE İSTENİYOR

PCR TESTİ NERELERDE İSTENİYOR 


-Öğretmenler
-Üniversite öğrencileri
-Üniversite çalışanları
-Uçak seyahatleri
-Şehirler arası otobüs yolculuğu
-Konser
-Tiyatro
-Sinema gibi toplu faaliyetler. 

PCR TESTİ NASIL YAPILIR ?

PCR testi, sürüntü örneği alınarak uygulanan bir test türüdür. Kişinin burnundan ve boğazından alınan örneklerin incelenmesi ile test sonucu belli olur. Hastalığın ilk aşamasında burundan veya boğazdan örnek alınması yeterli olsa bile, hastalığın ilerlediği durumlarda havayollarından örnek alınması daha doğru bir sonuç alabilmek için önemlidir. Hastalığın ilerlemesine bağlı olarak burunda veya boğazda örnek kalmama durumu ile karşılaşılabilir.

PCR testi uygulanırken kan alma işlemi uygulanmaz. Sadece sürüntü yöntemi ile test yapmak mümkündür. Bu yüzden daha acısız bir test yöntemi olarak ifade edilebilir. Test, uzun çubuklar yardımı ile örnek alınarak uygulanır.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P