banner204

banner177

banner193

banner205

DR. ÖZCAN AKAN: “SOSYAL SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ”

Özel Medicabil Hastanesi Yenişehir’de Özel Ata Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte, halk arasında çocuklarda beyin felci olarak tanımlanan serebral palsi hakkında bilgilendirme semineri düzenledi. ​​​​​​​

SAĞLIK 19.08.2021, 15:16
DR. ÖZCAN AKAN: “SOSYAL SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ”

Bilgilendirme seminerinin açılışında konuşan Özel Medicabil Hastanesi Genel Koordinatörü Dr. Özcan Akan, “İki güzide kurumun iş birliğinde düzenlenen toplantımızda serebral palsi hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz. Bu rahatsızlık, gerek dünyada gerekse ülkemizde giderek önem kazanmaya başlayan önemli bir halk sağlığı problemidir” dedi.

Dr. Akan serebral palsinin özel bir sağlık problemi olduğunu ve Özel Medicabil Hastanesi’nin de sosyal sorumluluğu kapsamında böyle bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Özel Ata Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Nurdan Kata’nın çalışmaları hakkındaki açıklamalarının ardından toplantıya katılan Yenişehir Belediye Başkan Vekili Mesut Bedel ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik de yaptıkları selamlama konuşmalarında önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen serebral palsi rahatsızlığı konusunda Yenişehirlileri bilgilendirdikleri için Özel Medicabil Hastanesi yönetimine teşekkür ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara serebral palsi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Aruser, halk arasında çocuk beyin felci olarak bilinen serebral palsi rahatsızlığının ülkemizde binde 5 sıklıkla görülen önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Serebral palsinin doğum sırasında çocuğun oksijensiz kalması neticesinde beyninin bir bölümünün etkilenmesi sonucu ortaya çıktığını, teşhisinin çocuğun doğumundan sonraki ilk 6 ay içinde konabildiğini ve kesin bir tedavisi olmamakla birlikte çeşitli yöntemlerle serebral palsi hastalarının günlük yaşamlarının iyileştirilebildiğini ifade eden Op. Dr. Yusuf Aruser, “Bu hastalar çocukluklarından itibaren fizyoterapist, fizik tedavi uzmanı, ortopedist, nörolog, çocuk hastalıkları ve sağlığı uzmanı tarafından geniş bir ekibin sürekli kontrolü altında olmalıdır. Hastaların ailelerine ise ayrıca yardım sağlanmalı ve bu yardımın başında psikolojik destekler yer almalıdır” şeklinde konuştu.

Serebral palsi hastalarına rehabilitasyon, ortezleme, ortopedik değerlendirme sonucu cerrahi operasyon, botoks uygulamaları yapılabildiğini, ayrıca hastanın ilerleyen yaşlarda iş uğraşları ve yaşam aktiviteleri ile meşgul edilmeleri gerektiğini açıklamalarına ekleyen Op. Dr. Yusuf Aruser, “Hastalara uzman ellerde yapılabilecek cerrahi operasyonlarla da yumuşak doku, tendon transferleri ve kemik cerrahileri de uygulanmaktadır” dedi.

Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yusuf Aruser açıklamalarının sonunda bilgilendirme toplantısına katılan ailelerin sorularını yanıtladı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P