banner204

banner177

banner193

banner205

HAYAT SAĞLIK GRUBU’NUN BURSA’DAKİ İKİNCİ HASTANESİ ÖZLÜCE’YE

Bursa’da özel sağlık hizmetlerinin öncülerinden Hayat Hastanesi 45 yaşına ulaştı. Hayat Sağlık Grubu, Özlüce’de yapacağı yeni hastane ve bünyesine kattığı İstanbul Pendik Şifa Hastanesi ile ulusal marka olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

SAĞLIK 28.04.2023, 17:35
HAYAT SAĞLIK GRUBU’NUN BURSA’DAKİ İKİNCİ HASTANESİ ÖZLÜCE’YE

 Özel Hayat Hastanesi’nin 45. yılı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, “Bursamız aynı zamanda geçmişten bu yana şifa dağıtan bir şehir durumundadır. Gerek devlet eliyle yapılan sağlık yatırımları, gerekse özel sektörün gerçekleştirdiği sağlık tesisleri Bursa’ya değer katmaktadır. Buna göre; Bursa’nın, “Türkiye’nin sağlık üssü” olma yolunda hızla ilerlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz de Özel Hayat Hastanesi olarak 45 yıldır yatırımlarımızla ve çalışmalarımızla “Bursa’nın sağlık üssü” olması yolunda katkılarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 1978’DEN BERİ SAĞLIK HİZMETİNDE…

 

Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Özkul ve Genel Koordinatörü Betül Kabalar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, “Sağlık sektörüne 1978 yılında poliklinik olarak adım atan kurumumuz 1981'de hastane ruhsatını almıştır. Bursa'nın 2. özel hastanesiyiz. Hayat Hastanesi, adı Bursa’yla özdeşleşen köklü bir sağlık kurumudur. Hayat Hastanesi, 2018 yılına kadar yaklaşık 40 yıl süreyle İnönü Caddesi’ndeki binasında Bursa’ya ve yakın illere başarıyla sağlık hizmeti verdi. Sağlık hizmetlerimizin çeşitlenmesi ve artan talepler üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin karşısındaki arsamıza 14 katlı, 20 bin m2’lik yeni binamızı yaptık. Çağın gereklerine uygun bir anlayış ve bakış açısıyla 40’ncı yılımızda, yani 2018’de yeni hastanemizi devreye aldık. 20 bin m2’lik alan üzerine inşa edilen ve gelişmiş altyapıya sahip yeni hastanemizde 5 yıldır her gelir grubundan vatandaşımıza ‘nitelikli’ sağlık hizmeti sunmak gayesiyle yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 “BURSA’DAN KAZANDIĞIMIZI BURSA’YA ARMAĞAN EDİYORUZ”

 

Açıklamalarında, “Bursa’dan kazandığımızı Bursa’ya armağan eden, toplumla paylaşan bir anlayışa sahibiz” diyen Uzm. Dr. Ahmet Özkul sözlerini şöyle tamamladı : “Yarım asra yakın bir süredir vatandaşlarımıza hizmet verdiğimiz Bursa’nın yeri bizde ayrıdır. Sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarımız için kurduğumuz Hayat Sağlık Vakfı aracılığıyla 2014 yılından bu yana başta tıp eğitimi alan gençlerimiz olmak üzere sağlık alanında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Başarılı öğrencilerimize burslarla destek olmaya çalışıyor, gerek üniversitelerdeki, gerekse hastanemizin Dr. İsmail Fakı Salonu’ndaki etkinliklerle onların gelişimine bir nebze olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 

Eğitime destek olmanın yanı sıra; kitap basımları, kütüphaneler, Hayat Sohbetleri gibi  çalışmalarla da sosyal sorumluluk çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı ve Belediye Huzur Evleri Vakfı çalışmalarına da destek olmaya gayret ediyoruz. Hasılı; yatırımlarımızla şehrimize, ülkemize, sağlık camiamıza, kısacası milletimize fayda sağladığımıza inancımız tamdır.” 

 25 BRAŞTA 110 HEKİM

 Daha sonra konuşan Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Özkul da tıbbi ve medikal faaliyetlere ilişkin açıklamalar yaptı.

 Dr. Fatih Özkul, “Hayat Hastanesi 150 yatak kapasitesi, 38 yoğun bakım yatağı, son teknoloji cihazlarla donatılmış 53 poliklinik odası, 4 modern doğum salonu, sağlıklı bebek odası, biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuvarlarının yanı sıra radyoloji ünitesi, 22 yatak kapasiteli fizik tedavi ünitesi ve 6 yataklı rehabilitasyon alanı, 18 yataklı günübirlik müşahede alanı ile aylık 35 bin poliklinik sayısı, 1500’ü aşkın cerrahi sayısı ve yılların oluşturduğu itibar ile hastalarına sağlık hizmeti ve güven sunuyor. 7/24 ameliyathane ve doğum hizmeti bulunan hastane, ayrıca 7/24 de çocuk polikliniğiyle hizmet veriyor. Tam donanımlı 7 ameliyathane de birçok cerrahi operasyonun yapılmasına olanak sağlıyor. 25 branş ve toplamda sağlık grubu çatısı altında 110 hekim görev yapıyor” dedi.

 

HİZMET KALİTEMİZİ JCI İLE TAÇLANDIRACAĞIZ

 

Tam teknolojik donanımlı ameliyathaneleri ile de fako ameliyatları, vitrektomi (retina) ameliyatları yapabilen Hayat Hastanesi’nin retina cerrahisinde Bursa’da referans merkezlerden biri olduğunu ifade eden Dr. Fatih Özkul sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca medikal estetik ünitesinde de lazer epilasyon, cilt yenileme, zayıflama ve saç ekimi ile el ayak bakımı hizmeti de sunuyor. Sağlık Bakanlığı onaylı obezite merkezimizde Tüp Mide, Mide Balonu & Gastric Bypass yapılmaktadır. Mevcut hastanemizde teknolojik cihaz yatırımlarımız devam ediyor. En son 2 uzman hekimimizin çalıştığı Gastroenteroloji branşında, Bursa’da sadece birkaç merkezde olan EUS (Endoskopi ) cihazımızı ve mide kanamaları ve reflü tedavisinde kullanılan Argon cihazımızı aldık. Yine geçen senenin sonunda Göz bölümümüze HRA+OCT Spectralis Heidelberg engineering Göz Tomografi ve Anjiyo cihazımızı aldık. Tüm bu çalışmalarda tıbbi etik ve kalite olmazsa olmaz önceliğimizdir. Bu süreçte hasta güvenliği, çalışan güvenliği önceliğimizdir ve JCI da bu konularda yüksek hassasiyete sahip. Uzun yıllardır Bursa'ya verdiğimiz yüksek standartlardaki hizmet kalitemizi JCI (Joint Commission International) belgesi ile tescilleyip taçlandıracağız.”

 

İKİNCİ HASTANE ÖZLÜCE’DE OLACAK

 

Hayat Sağlık Grubunun yeni sağlık yatırımlarıyla ilgili de bilgiler veren Dr. Fatih Özkul, “Bursa batıya doğru gelişiyor, büyüyor. Biz de bu bakımdan şehrin batısında yeni bir hastane planladık. Bu kararı almamızda o bölgedeki hastalarımızın talepleri de etkili oldu. İzmir Yolu’na yapılacak 2. hastanemizin çalışmalarını hızlandırdık. Yeni hastanemizde 39 bin kapalı alan, 12 katlı akıllı bina, 10 ameliyathane salonu, 3 doğumhane, 50 yoğunbakım yatağı, 90 poliklinik odası, otel konforunda 132 hasta odası, 11 suit hasta odası, 1 king süit hasta odası, 350 araç otopark kapasitesi, rasyasyon onkoloji, medikal onkoloji, endoskopi birimleri, anjiyo ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, göz hastalıkları merkezi, dermatoloji  merkezi, obezite merkezi ve check up birimi olacak. Ayrıca; Hayat Sağlık Grubu markasını ulusala taşımak için yeni bir adım daha attık ve İstanbul’daki Pendik Şifa Hastanesi’ni bünyemize kattık. Pendik Şifa Hastanesi A Blok, B Blok, C Blok olmak üzere 3 bölümde toplam5 bin m2 alana sahiptir. Hastane, toplam 8 kat, FTR Ünitesi, Sterilizasyon, Ameliyathane, Doğumhane, Endoskop, 13 adet poliklinik,  Yenidoğan Y.B, Erişkin Y.B, 29 odada 46 Adet hasta yatağı ve eczanesiyle hizmet veriyor. 13 branşta toplam 27 hekim kadrosu bulunuyor. Pendik Şifa Hastanesi Sabiha Gökçen Havalimanına yakın ve sağlık turizmi için de çalışmalara başlanacak” dedi.

 

“ÇALIŞANLARIMIZIN YÜZDE 70’İ KADIN”

 

Özel Hayat Hastanesi Genel Koordinatörü Betül Kabalar da Hayat Sağlık Grubu’nun diğer yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

Hayat Sağlık Grubu’nun en önemli gücünün insan kıymetleri olduğunu, Hayat Sağlık Grubu’nda bugün itibarıyla 110’u hekim olmak üzere toplam 620 çalışan bulunduğunu ifade eden Kabalar, “Grubumuz bünyesinde Hayat Hastanesi, Aktif Hayat Tıp Merkezi, Özkul Ortak Sağlık Birimi, Hayat Ürotaş Tıp Merkezi, Pendik Şifa Hastanesi ve Türkiye Hayat Sağlık Vakfı bulunmaktadır. Hayat Sağlık Grubu çatısı altında kadın istihdamı her geçen yıl artmaya devam etmiş olup son verilere göre de personelimizin yüzde 70'ini kadınlar oluşturmaktadır. Sağlık hizmetlerimizin kalite çıtasını daha da yükseltmek adına çalışan personelimize iç eğitimler aldırarak, daha kaliteli hizmet vermek, hizmet süreçlerinde sürekli öğrenmeye dayalı, teknolojik, yenilikçi ve uygulamaya yönelik sistemler oluşturarak sürekli insan kaynağına yatırım yapıyoruz. Son bir yıl içinde insan kaynakları departmanımız tarafından toplamda 382 konu başlığında 1097 saat eğitim verildi” dedi.

 

“GES YATIRIMIMIZI TAMAMLANDIK”

 

Çevre hassasiyetlerine de dikkat ettiklerini dile getiren Genel Koordinatör Kabalar, “Doğal kaynakların giderek tükendiği dünyamızda kurum ve kuruluşların öncelikli konusu sürdürülebilirliktir. Biz de sürdürülebilirlik konusunda önemli bir yatırımı hayata geçirdik ve Güneş Enerji Santralimizi devreye aldık. Biliyorsunuz; 2021 yılına geldiğimizde devletimiz yeni bir yönetmelikle, Lisansız GES kurulumunun önünü açtı. Bu yönetmelikteki amaç; enerji tüketimi olanların, ihtiyaçlarını karşılayacak enerjiyi üretmelerini sağlamaktı. Bizler de buradan yola çıkarak GES projemizi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Orhaneli İlçesi Sırıl Mahallesi’nde 54 bin m2 marjinal tarım arazimizde 3 MW Güneş Enerji Santrali kurmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

 

Güneş Enerji Santralı ile ilgili bilgiler de verek Kabalar şunları söyledi: “Santralimiz yıllık 4.400.000 KWH enerji üretimi yapacak ve enerji ihtiyacımızı %100 oranında karşılayacaktır. Konuyu daha da açarsak; yıllık 1617 hanenin elektrik ihtiyacı yerli, milli ve yeşil enerjiden karşılanacaktır. GES’imiz aynı şekilde doğalgaz, kömür vb. fosil yakıt tüketimin önüne geçecek ve ilerleyen yıllarda sıkça duyacağımız karbon salınımının azaltılmasını sağlayacaktır. Yıllık 2973 ton karbon salınımı azaltılacak ve 51.480 ağaç kazanımı olacaktır. Bu rakamlar gerçekten yeşil enerjinin bizler için ne kadar değerli olduğunu göstermektedir. “

 

Yapılan konuşmalardan sonra Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P