banner177

banner193

Kafa karıştıran gelişme... 4. DOZ AŞILAR İPTAL EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, tepkilerin ardından 4. doz aşı için açılan randevuları kapattı. Sabah saatlerinde 3. doz aşısını yaptıranların 4. doz için randevu alabiliyorken, şu an alamadığı bildirildi. 4.doz aşıyı kimler olacak ? 4.doz aşı gerekli mi ? Kimler 2 doz kimler 3 doz kimler 4 doz aşı olmalı işte detaylar ....

SAĞLIK 17.08.2021, 09:49 17.08.2021, 09:56
Kafa karıştıran gelişme... 4. DOZ AŞILAR İPTAL EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı’nın 4. doz aşı kararının ardından bilim insanları, söz konusu uygulamaya tepki gösterdi. Tepkilerin ardından 4. doz aşı için açılan randevular iptal edildi. Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türlerinin kabul edildiğini belirten Sağlık Bakanı Koca, “İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının doz sayısı ile ilgili yeni kararlar aldı. Bu kapsamda, sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakilere ise 4. doz aşı hakkı verildi. Ayrıca, yurt dışına çıkışlarda bazı ülkeler tarafından iki doz BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanımlandı.

Bakanlığın kararına bilim insanlarından tepki geldi. Uzmanlar, dördüncü doz aşı kararına ilişkin yeterli veri olmadığının altını çizdi.

BAKAN KOCA: TIBBİ GEREKLİLİK YOK

Tartışmalar sonrası Bakan Koca Twitter’dan açıklama yaptı. Koca, “Bugün itibariyle 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur. Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türleri kabul edilmektedir. İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur. Bugün itibariyle 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P