banner204

banner177

banner193

banner205

Medicabil personeline Kırım Kongo Kanamalı Ateşi eğitimi

Özel Medicabil Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakaya, kenelerden kaynaklandığı bilinen ve halk dilinde “kene ısırması” diye ifade edilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hakkında bilgiler verdi.

SAĞLIK 20.04.2019, 12:30
Medicabil personeline Kırım Kongo Kanamalı Ateşi eğitimi

Özel Medicabil Hastanesi’nde görev yapan personelin geniş katılım sağladığı toplantıda bu hastalığın risk gruplarının başında endemik bölgede çalışan, yaşayan veya bu bölgeleri ziyarette bulunanların geldiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Karakaya, aynı şekilde çiftçilerin, hayvancılık yapanların, kasaplar ve mezbaha çalışanlarının, veteriner hekimlerin, sağlık personellerinin, laboratuvar çalışanlarının ve hasta yakınlarının da risk altında olduğunu söyledi.

HASTALIK BELİRTİLERİ

Hastalığın belirtileri hakkında konuşan Dr. Karakaya, ateş ve kusma ile başlayan belirtilerin; baş ve kas ağrısı, halsizlik, bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı ve fotofobi gibi belirtilerle devam edebildiğinin altını çizdi. Uzm. Dr. Yeliz Karakaya, hastalıktan korunma yolları hakkında da açıklamalarda bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakaya, “Hastalar imkan varsa negatif basınçlı, yoksa tek kişilik odalara yatırılmalı. Koğuşta yatırılacaksa kohort uygulanmalı. Pozitif basınçlı havalandırma olmamalı, pencereler açık olmamalı, oda cereyan yapmamalı. Tuvaletler/lavabolar bu hastalara özgü ve ayrı olmalı. Mümkünse bu hastalara bakım veren sağlık personeli ayrı olmalı. Tıbbi ekipmanlar ayrı olmalı” dedi. Uzm. Dr. Karakaya’nın açıklamalarının ardından Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Esra Türker de İnfline sistemine veri girişi hakkında bilgiler verdi. Verilerin doğru girilmesinin önemine işaret eden Türker, sistem dahilinde rapor alınabilecek alanların da olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P