MEDICABIL, TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNİ KUTLADI…

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2020 yılında en çok donör bildiriminde bulunan sağlık kuruluşu olarak Türkiye birinciliğini elde eden Medicabil Hastanesi yönetimi bu alanda görev yapan çalışanlarını ödüllendirdi.

SAĞLIK 05.02.2022, 10:03
MEDICABIL, TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNİ KUTLADI…

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastanelerden Sorumlu Başkanı Dr. Zeynep Nur Gençerler Çiftçi’nin de katıldığı ödül töreninde konuşan Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, donör bildiriminde gösterdikleri başarıdan dolayı tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Bir hekim olarak organ bağışının önemini çok iyi anladıklarını ifade eden Prof. Dr. Bilgen, hayat kurtarmanın hekimlerin görevi olduğunu söyledi. Yaşama hakkının kutsal olduğunu belirten Prof. Dr. Bilgen, hayata tutunmak isteyen insanlara yardım edilmesi gerektiğinin altını çizdi ve “Organ bağışı bir can kurtarmaktır ve çok önemli bir ikna sürecidir. Bu zorlu süreçte yoğun bakım ünitesi çalışanları da büyük emek harcamaktadırlar. Bu zor görevi yerine getiren arkadaşlarımı özverili çalışmaları nedeniyle kutluyorum” dedi.

Medicabil Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Dr. Özcan Akan, da konuşmasında “Nilüfer ve Yıldırım Hastaneleri olmak üzere iki lokasyonda sağlık hizmeti sunduklarını belirtirken, “2011 yılında başladığımız sağlık hizmetleri sunumunda bu süreçte önemli mesafeler kat ettik. Ortopedide robotik cerrahi, Omurga cerrahisinde endoskopik uygulamalar ve skolyoz cerrahisinde öne çıkan sağlık grubumuz, daha sonra obezite cerrahisi, laparaskopik kanser cerrahisi, baş -boyun cerrahisi gibi önemli cerrahi uygulamalar, jinekolojik onkoloji, Medikal Onkoloji, Ürolojide Holep uygulamaları gibi nitelikli sağlık hizmetleri ile de Güney Marmara’nın önemli sağlık merkezlerinden birisi haline gelmiş, akademik kadrosu güçlü bir sağlık gurubuyuz. Bu hizmetleri verirken ileri teknoloji kullanan Bursa’daki sayılı hastanelerden biriyiz. Bütün bu nitelikli sağlık hizmetlerinin yanında organ bağışında birinci olarak öne çıkmamızın benim için ayrı bir önemi vardır. 2009 yılında İl Sağlık Müdürü olarak başladığımız organ bağışı kampanyası ile, 10 yıllık sürede büyük fedakarlıklar ve mücadeler sonunda Bursa Bölgesi, Türkiye birinciliğinin yanında dünyada adından söz ettiren bir il olmuştur. Bu başarıyı bir ekip anlayışı ile gerçekleştirdik. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu tarihi başarı, nasıl hepimizin göğsünü kabartmış, gururlandırmış ise, bugün bu başarıda Medicabil gurubunun katkısı ve desteğini görmek de bizi çok mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. Bursamızın bu gururlu tablosunu önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz. 2021 yılında, 2022 yılında da Türkiye’nin birincisi olacağız. Emeği geçen bütün Medicabil ailesine  çok teşekkür ediyorum. Özel Medikabil Sağlık Gurubu olarak önümüzde önemli projelerimiz var, daha çok yapacağımız işimiz var” şeklinde konuştu.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastanelerden Sorumlu Başkanı Dr. Zeynep Nur Gençerler Çiftçi de konuşmasında Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen başta olmak üzere bütün yöneticileri ve bütün doktorları başarılarından dolayı kutladı.

Yapılan konuşmalardan sonra Prof. Dr. Oya Kutlay, Dr. Eralp Çevikkalp, Dr. Ferda Çetinbaş, Dr. Zeynep Nigar Varlıbaş, Dr. Hasari Yetgin, Dr. Mustafa Savaş ile sağlık görevlileri Huriye Balkanlı ve Merve Özer’e teşekkür belgeleri verildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P