banner201

banner177

banner207

MEDICANA BURSA 5 YAŞINDA: 1 Milyonu aşkın muayene, 105 bin ameliyat

Sektördeki 30 yılı aşan deneyimiyle, önemli yatırımlara imza atan Medicana Sağlık Grubu’nun, Güney Marmara’daki gözbebeği Medicana Bursa Hastanesi, 5. Yılını tüm çalışanları ile kutladı.

SAĞLIK 27.01.2023, 17:57
MEDICANA BURSA 5 YAŞINDA: 1 Milyonu aşkın muayene, 105 bin ameliyat

Türkiye’nin ilk 500 şirketi sıralamasında yer alan Medicana Sağlık Grubu’nun 13. Hastanesi olarak 2018 yılında hasta kabulüne başlayan Medicana Bursa Hastanesi, beşinci yılını doldurmanın gururunu yaşıyor. Bursa’nın yanı sıra Güney Marmara bölgesinin de en büyük hastaneleri arasında yer alan Medicana Bursa Hastanesi’nin gerçekleştirilen kutlama toplantısına, Medicana Sağlık Grubunun Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Sayın Reha Özkaya,Medicana Bursa Hastanesi İcra Kurulu Başkanı Dr. Engin Bozkurt, Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, Başhekim Dr. Neşe Tunalı, Genel Müdür Yardımcıları Mehtap Koçak ve Ayhan Yörük, Tıbbi Kurucu Direktör Prof. Dr. Serdar Ener ve hekimler ile hastanenin çalışanları katıldı.

1 Milyon 500 Bin Muayene 105 Bin Ameliyat

Medicana Bursa Hastanesi  Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, aradan geçen 5 yılda yaklaşık 1 milyon 500 bin muayene, 105 bin ameliyat, 500 bine yakın tetkik, 8,5 milyon  test yaptıklarını ifade ederek, “Özellikle açılış dönemiyle başlayan ve sonrasında da durmaksızın devam eden çalışma temposunun karşılığıdır bu rakamlar. Bursa halkının teveccühünü ve güvenini kazanmak ise ödüllerin en büyüğüdür” dedi.

Medicana Sağlık Grubu’nun her hastanesinde standart olan kaliteli ve güvenilir sağlık hizmetini almak isteyen Bursalıların büyük ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Remzi Karşı, hasta ve hasta yakınları açısından memnuniyeti yüksek bir hizmet sunduklarını ifade etti. Dr. Karşı , “Hastanemiz, Bursalıların büyük teveccühüyle karşılaştı. Hasta alımına başladığımız ilk günde, onlarca ameliyat gerçekleştirdik ve poliklinik hizmeti sunduk. Tüm tıp disiplinleri, özellikli tedavileri ve üstün teknoloji ile birleştirdiğimiz cerrahi tedavi olanaklarını hasta odaklı hizmet anlayışıyla bir araya getirdik. Bu anlayışla sağlık hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

Dr. Remzi Karşı,  ‘’Bu 5 yılın içinde oyle bir iki yıl yasadık hatta öyle bir 2 ay geçirdik ki. Herkes için çok zor bir süreci geride bırakıyor olmaktan çok mutluyum. Covid süreci çalışan için, hasta için, biz yöneticiler için hiç kolay geçmedi. Biz yöneticiler sürekli sahada çalışanlarımızın yanında moral destek olarak yer aldık. Pandeminin ilk aylarındaki korku salgını ve uyarılar hastaları hastanelerden uzak tutarken kronik hastalıklar kontrolsüz, farkında olunmayan acil hastalıklar tedavisiz, kanser hastaları takipsiz kaldılar. Onlara ulaşamamanın üzüntüsünü yaşadık. İlk hastamızı, tedavide bilinmezlerinin yaşandığı dönemde yatırdık. Çok şükür tedavi ile taburcu ettik. Covid döneminde yaklaşık 3.000 hastayı yatırarak tedavi ettik.

Kalp krizi, açık kalp cerrahisi beklemez, tanısı konulmuş bir tümör pandemi süresince sessiz kalmaz, gebelik gelişimi durmaz, doğum ertelenmez. Pandemi süresince sağlığın beklemeyeceğini gerek sosyal medya gerek sizin aracılığınızla topluma duyurmaya çalıştık. Mayıs sonu haziran başından itibaren bekleyen hastalıkların tedavilerinin güçleştiği bir dönem ile karşılaştık. Hastaların tedavileri daha güç, hastanede kalış süreleri daha uzun oldu. Bunlarla mücadele ettik.

Medicana Bursa, büyümesini sürdürüyor

Medicana Grubu’nun amiral gemisi olan Bursa hastanesi, Güney Marmara’ya da hizmet veren ve sahip olduğu kadro ile know how üreten kapsamlı bir yapıya kavuştu. Medicana Bursa, sağladığı sağlık hizmetlerinin yanı sıra kentin spor ve sosyo-kültürel gelişimine de katkı sağlayan projelerde yer alıyor.

Medicana Bursa Hastanesi’nin sadece kent için değil, Güney Marmara’ya verdiği hizmetlerle de önemli bir konumda olduğuna işaret eden Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Remzi Karşı, “Markamız artık yaptığı işler, oluşturduğu kadrolar ve teknik altyapısıyla aranan ve ihtiyaç duyulan bir hastane yapısına ulaştı. Şu anda Bursa hastanesi olarak Medicana Grubu’nun amiral gemisi konumundayız. Bursa’da verilen hizmetler neticesinde hastanemiz Güney Marmara’ya hizmet veren bir yapıya kavuştu” dedi. Medicana Grubu’nun iyi bir know how kurgusu yapabilen bir grup olduğuna işaret eden Dr. Karşı, Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer alan grubun özellikle sağlık ve eğitim sektörlerine odaklanarak yatırımlarını sürdürdüğünü aktardı.

Medicana Özellikli Alanlarda Uzmanlaştı

Kemik iliği nakli gereksinimi olan tüm hastalara dünya standartlarında hizmet vermeyi hedefleyen Medicana Bursa Hastanesi, kemik iliği nakil ünitesinin ruhsatını nisan ayında Bakanlık’tan aldı. Medicana’nın güçlü olduğu alanların arasında her alandaki kanser ameliyatları ile çocuklar için sağlanan hematoloji ve onkoloji tedavileri de yer alıyor.

Kanser ameliyatları alanında uzmanlaştıklarını anlatan Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Remzi Karşı, “Radyoterapi ve kemoterapi süreçlerini de yönetiyoruz. Kardiyoloji alanında bölgede ilk özel yeni doğan kalp cerrahisini açtık. Yapılan çocuk kalp cerrahisi işlemleri birçok aileye umut ışığı oldu. Yeni doğanlardan başlayarak yaşamının ilk yıllarındaki bebek ve çocuk hastaların kalp ameliyatlarını başarıyla gerçekleştiren uzmanlarımız 4 yılı aşkın süredir Bursa’da bu alanda mucizeler gerçekleştiriyor” dedi. Çocuk hastalıklarının yan dalları dışında çocuklar için hematoloji ve onkoloji tedavileri de sunduklarını belirten Karşı, üniversiteyle yapılan protokolle bu alanda kamu hizmeti de verdiklerini söyledi. Kapsamlı bir genetik laboratuvarı kurarak genetik klinik hizmeti verdiklerini anlatan Remzi Karşı, 13 yatak kapasiteli kemik iliği nakil ünitesinin de 12 Nisan’da Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatını aldığını hatırlattı. Karşı, “Tüm odaları tek kişilik, gerektiğinde yoğun bakım odasına dönüştürülebilir özellikte ve güncel izolasyon ölçütlerine sahip. Özellikle başka bir vericiden yapılan nakillerde ilk 100 gün, komplikasyonlar açısından önemli ve yakın takip gerekebiliyor. Bursa dışındaki merkezlerde nakil olan hastaların bir kısmının belli bir süre ya o şehirde ikamet etmesi ya da sık sık gidip gelmek zorunda olması, hem sosyal hem de ekonomik açıdan sıkıntı oluşturuyor. Hastanemizde bulunan kemik iliği nakil ünitesinin bu sıkıntıları en aza indirmek için planladık. Hedefimiz, Bursa ve çevresinden gelen, kemik iliği nakli gereksinimi olan tüm hastalara dünya standartlarında hizmet vermek” diye konuştu.

Medicana Sağlık Grubu Bursa Hastanesi ile Güney Marmara’nın en kapsamlı ve en iyi sağlık hizmeti veren hastanesi olmayı planladıklarını belirten Karşı, Beyin pili uygulaması, beyin tümörleri, omurilik hastalıklarında Beyin Cerrahisi ile, diz, kalça, ayak bileği, omuz, travmatoloji ve skolyoz ameliyatları ile ortopedik cerrahide ve omurga cerrahisinde iddialıyız. Excimer lazer ve diğer cerrahi tedavi alt yapımız ile Göz Sağlığı ve Hastalıklarında iddialıyız. Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde en önemli merkezlerden bir tanesidir. Dahili branşlarda iç hastalıkları başta olmak üzere göğüs hastalıkları ve yan dalları olan, gastroenterolojide,  endokrinolojide, nefrolojide iddialıyız. Çocuk hastalıkları ve yan dalları olan çocuk kardiyolojisi ve çocuk hematoloji onkolojisinde idaalıyız. Çok başarılı bir doğum kliniğimiz var, anneleri ve ailelerini mutlu eden özel bir katımız var. Tercih edilme konusunda iddialıyız’’ dedi.

Çalışanı Merkeze Alan Bir Yönetim Anlayışımız Var

Çalışanı merkeze alan bir yönetim anlayışı olduğunu belirten Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Dr. Remzi Karşı, Çalışanları dinleme kültürümüz var. Hal böyle olunca çalışan dileğini kendisi direkt olarak bize aktarıyor. Bu kapsamda bu güne kadar merkeze çalışanı alan etkinlikler düzenledik. Haftada bir gün personelimiz ile kahvaltılı toplantılarında bir araya geliyoruz. Çalışanlarının yoğun iş temposunun yorgunluğunu atmalarını sağlamak, motivasyon yükseltmek ve birlik ve dayanışma ruhunu diri tutmak amacıyla her yıl geleneksel olarak bowling turnuvası düzenliyoruz. Spor ve sanatla ilgili birçok projenin öncüsü olan Medicana Bursa Hastanesi çalışan hekim, hemşire ve personelinden oluşan ‘’Medicana Türk Sanat Müziği Korosunu oluşturduk. Sosyal etkinlikler ile sosyal sorumluluklar içerisinde Medicana grubunu toplumla buluşturmaya karar verdik. Pandemi sürecinde personelimizin bu dönemde biraz olsun moralini yükseltmek için Fotoğrafın Duayeni Ersin Alok’u ağırlayarak fotoğraf söyleşileri ile sosyal kültürel etkinliklerimizi artırmaya çalıştık. Düzenlemiş olduğumuz fotoğraf sergileri ile çeşitli dernek kuruluşlarına da  destek olarak sosyal sorumluluk bilincini artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunuyoruz.Sosyal sorumluluk bir sağlık kuruluşunun en önemli işlerinin başında gelir. Bu kapsamda Özel Medicana Bursa Hastanesi olarak, sağlığı teşvik edici ve geliştirici faaliyetler kapsamında çeşitli programlar uygulamaktayız. Bunlar: Obezite Okulu, Sosyalben Vakfı ve Tofaş Basketbol ile Euroleague Basketball Oneteam Obezite Projesi, Kanserle Mücadele Okulu, Gebe Okulu, Sigara ile mücadele konusunda özellikle okullarda farkındalık projelerini gerçekleştirdik ve bu yöndeki çalışmalarımız devam edecektir.

Medicana Sağlık Grubu hastane açtığı her ilde spor konusunda mutlaka sosyal sorumluluk projelerine imza atar ve sağlık sponsorluklarıyla şehir sporunu destekler. TOFAŞ  Basketbol Takımı, Nilüfer Belediyespor Voleybol ve Hentbol takımı, Uludağ Basketbol takımı sağlık sponsorluğunu yapmaktayız. Yine emniyet teşkilatımız tarafından oluşturulan ‘Emniyet Spor’ kulübünün sponsoruyuz. Gençleri spora teşvik etmek için onları sporla buluşturan bu kulüp projesi, bizim içinde bulunmaktan gurur duyduğumuz bir çalışmamızdır’’ dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P