banner201

banner177

banner193

AK Parti'den olağanüstü itiraz . "Oyların tamamı sayılsaydı..."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz olağanüstü itiraz dilekçesini YSK'ya sundu.AK Parti heyeti YSK'ya 3 valiz dolusu belgeyle geldi.

SİYASET 16.04.2019, 16:44
AK Parti'den olağanüstü itiraz . "Oyların tamamı sayılsaydı..."

Yapılan olağanüstü itiraz başvurusunun ardından açıklama yapan Yavuz, "Daha maddi hataların düzeltimi, geçersiz oyların sayımı ve tüm oyların sadece yüzde 10'u kadar sayılmışken, bu fark 29 binlerden 13 bin 900'lere indi. İddia ediyoruz ki bunların tamamı sayılsaydı veya bu şüpheleri ortadan kaldıracak adımlar atılsaydı, bizim rakamlar gerçekti ve bizim lehimize bu seçim sonuçlanacaktı" dedi.

Olağanüstü itiraz başvurusunun ardından ilk açıklama

YSK'ya yapılan olağanüstü itiraz başvurusunun ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz açıklama yaptı.

Yavuz'un açıklamalarından satır başları;

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurduk. Rakamlar bizim elimizdeki verilerle çelişince çalışma başlattık. AK Parti'nin lehine sandığa giren oy ya iptal olarak kayda geçmiş ya da başka partilerin adına yazılmış. Yüksek Seçim Kurulu kararı hepimizi bağlar. Ama ortada bir şüphe var ve bu şüpheyi gideremedik. Daha maddi hataların düzeltimi, geçersiz oyların sayımı ve tüm oyların sadece yüzde 10'u kadar sayılmışken, bu fark 29 binlerden 13 bin 900'lere indi. İddia ediyoruz ki bunların tamamı sayılsaydı veya bu şüpheleri ortadan kaldıracak adımlar atılsaydı, bizim rakamlar gerçekti ve bizim lehimize bu seçim sonuçlanacaktı. Birbirine çok yakın oy oranı var ama geçersizlere, maddi hatalara gelince yüzde 85,5 oranında AK Parti'nin aleyhine kayda geçme söz konusu. Sayım döküm çizelgelerinden 5 bin 388'i mühürsüz. Ne hikmetse, yanına 'oy kullanamaz' şerhi düşmeden 5 bin 287 hükümlü, İstanbul'daki seçmen kayıtlarında yer almış. İstanbul'da 19 bin sandık başkanı kamu görevlileri arasından seçilmemiş ve kamu görevlisi olmayan biri kanunen bu görevi yapamaz. Bir kısım oyları düzelttiğimizde, 16 bin 884 oy AK Parti lehine yazılması gerekirken başka yerlere yazılmış.

İHA

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P