banner201

banner177

banner207

"Bir an önce süreç sonuçlansın"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı İmamoğlu, "Beklentimiz bir an önce sürecin sonuçlanması. Bu sürecin teminatı YSK'dir." dedi.

SİYASET 09.04.2019, 17:43
"Bir an önce süreç sonuçlansın"

Seçimle ilgili Yüksek Seçim Kurulundaki (YSK) süreci, alınan kararları parti olarak takip ettiklerini ifade eden İmamoğlu, beklentilerinin bir an önce sürecin sonuçlanması olduğunu kaydetti.

İmamoğlu, sürecin teminatının YSK olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Günün sonunda YSK'nın süreçle ilgili en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Ancak her geçen süre, her geçen zaman dilimi gerçekten bizleri üzüyor. İstanbul'u, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızı üzüyor. Bir an önce sürecin toparlanması, netlik kazanması adına da sağlıklı adımların en hızlı şekliyle atılması gerekiyor. Bu noktada başka arayışlara girenleri de görüyoruz. Bu arayışların da anlamlı olmadığını, sadece demokrasinin gereği olan bu seçimlerde nasıl kazanarak geliyorsanız, kaybederek gitmenin de demokrasinin doğallığı içerisinde olduğunu kabul etmeleri gerektiğini ve bütün ruh hallerinin buna hazır olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Demokrasi sadece kazanılarak tesis edilemez."

"En büyük ayıbı Sayın Binali Yıldırım'a yaptılar"

İmamoğlu, oy farkına yönelik bir soruyu yanıtlarken, "Oyu küçümseyenler, bu süreci bize yaşatanlar Allah aşkına, o gece saat 22.30'da '3 bin oyla seçimi kazandık.' diye kendini 80 milyona alkışlatanlar utanmıyor mu? En büyük ayıbı bu ülkeye hizmet etmiş Sayın Binali Yıldırım'a yaptılar. Sayın Yıldırım'ı yanlış bilgilendirdiler, çıkardılar milletin huzurunda 'Kazandık' diye kendisini mahcup etmesine fırsat tanıdılar. Ben Sayın Yıldırım'ın yerinde olsam buna vesile olan kim varsa, yüzlerine bir daha bakmam, adam yerine koymam." diye konuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P