banner209

banner177

banner193

F-35'ler için hazırız!

Milli Savurma Bakanı Hulusi Akar, F-35 uçaklarının Türkiye'ye teslimine ilişkin, “Şu anda 4 uçak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teslim edilmiş bulunmakta. Bunlar bizim uçağımız olarak orada eğitimlerde kullanılmakta. Kasım ayında da diğer uçakların Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. Malatya'da bu konuda yapılması gereken hazırlıklarımızı yaptık, tesislerimiz, üssümüz hazır, uçaklarımızın gelmesini bekliyoruz" dedi.

SİYASET 03.05.2019, 14:03
F-35'ler için hazırız!

Milli Savunma Bakanı Akar, TÜYAP'taki IDEF'19 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. İDEF'19 hakkında “Bu fuar bizim yüz akımız olmaya devam ediyor. Türkiye'nin bir markası haline gelmiş bir fuar" diyen Bakan Akar, fuara 53 ülkeden bin 61 firmanın katıldığını kaydetti. Akar, “Bu bizim için gurur verici sonuç. Ayrıca 71 ülkeden de bakanlar, bakan yardımcıları, genelkurmay başkanları, kuvvet komutanları, onların temsilcileri var" diye konuştu.

JEFFREY İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ 

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görüşmesi ile ilgili soru üzerine Akar, “Büyükelçi Sayın Jeffrey nezaket göstererek İstanbul'a geldi. Burada çok yararlı, olumlu bir görüşme yaptık. Bütün görüşlerimizi, tezlerimizi, tekliflerimizi, taleplerimizi açık şekilde masaya koyduk, kendileri de bunu büyük anlayışla dinlediler. Daha önceki görüşmelerimizde ortaya koyduğumuz görüşlerimizi tekrarlamakla birlikte bizim görüşlerimize Jeffrey ve heyetinin yaklaştığını görmekten de son derece mutlu oldum. Dileğimiz, temennimiz önümüzdeki günlerde yapacağımız diğer görüşmelerle de güvenli bölge başta olmak üzere ikili konularda birbirimize yaklaşacağımızı görüyorum.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P