banner177

banner193

"Seçimin iptalini gerektiren bir olay"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'de sahte seçmen iddialarıyla ilgili basın toplantısı yaptı.

SİYASET 10.04.2019, 17:33 10.04.2019, 17:39
"Seçimin iptalini gerektiren bir olay"

Uysal, "İlçede hayali kat gösterip seçmen yazılmış. Yazlıklar seçmen kaydı için kullanılmış. Bunu yapanlar belediye ile iş yapanlar, belediyenin kiracısı olanlar, bölgede iş yapanlar. Belediyenin içerisinde planlama, imar bölümünde çalışıp numarataj sistemini oluşturan bir ekip. Bu tam bir kanunsuzluk hâli olarak seçimin iptali gerektiren bir olaydır" dedi

Uysal'ın açıklamaları şöyle; 

Toplamda 26-27 bine yakın bir seçmen hareketi olmuş. 11 bin 954 seçmen içerisinden, yani Büyükçekmece seçmen kaydından düşen seçmenlerin içerisinden 3 bin 92 seçmenin hiçbir yerinde seçmen kaydı yok. Bu ne manaya geliyor? Aslında bir nevi vatandaşlıktan çıkarılmış gibi. Türk vatandaşı olarak seçimde oy kullanma hakkı var ise, oy kullanma hakkı elinden alındıysa bu çok ciddi problem. Nasıl olduysa seçmen kaydı yok. Büyükçekmece'de tartışma bu. Seçmen üzerindeki değişiklikler organize ekip olarak yapılabiliyor. Bunu birkaç kişinin yapabilmesi, hele hele kurumların verilerini kullanmadan yapabilmesi mümkün değil. seçmen listesine yazılırken vatandaşlar sadece nüfus müdürlüğünden yapılan işlemlerle her şeyin tamamlanabildiğini düşünüyorlar. Ancak adrese dayalı kayıt sistemine geçildikten sonra seçmen listelerinin güncellenmesi veya vatandaşın bir yerden başka bir yere nüfus kaydını alabilmesi ancak belediyeden al numarataj sistemindeki adrese kayıtla mümkün olur.

BU DURUMDA BÜYÜKÇEKMECE SEÇİMLERİ İPTAL EDİLMELİDİR

Öncelikle Büyükçekmece seçiminin iptal edileceğini düşünüyorum. Burada suistimali yapan her kim varsa mutlaka cezalandırılmalıdır. Bir daha bu tür yanlışlıklar yapılmasın. Bu kadar organize bir şekilde seçim neticesi değiştirmeye kimse yeltenmesin. Cezaların bir şekilde çekmelerini temenni ediyoruz. Bunun demokrasiye katkı sunacağını temenni ediyoruz. Bir temennimiz şu özellikle resmi evrakta sahtecilik suçundan, cezalar her evrak için ayrı ayrı. Şu anda belediyeden nüfusa gönderilen şahısların sadece suç üzerinde kalarak onlar yanmasa diyoruz. Her evrakta sahtecilik dediğimizde 3-5 bin sahte evraktan bahsediyoruz. Önlerine 2-3 bin senelik ceza çıkabilir. Onları bu suça yönlendirilenlerin ortaya çıkıp cezalandırılmasını diliyoruz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P