banner204

banner177

banner193

banner205

"YSK Türkiye'yi ya aydınlığa çıkaracak ya da..."

İstanbul seçimlerine kitlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu çok acı bir durum. Demokrasi kültüründen de uzaklaşıyoruz. YSK alacağı kararlar ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak ya da karanlığa sürükleyecektir. YSK’yı 7 madde ile göreve çağırıyorum" dedi.

SİYASET 10.04.2019, 15:32
"YSK Türkiye'yi ya aydınlığa çıkaracak ya da..."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'nde görüşme gerçekleştirdi.Türkiye’nin bu kadar problem arasında İstanbul seçimlerine kitlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu çok acı bir durum. Demokrasi kültüründen de uzaklaşıyoruz. YSK alacağı kararlar ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracak ya da karanlığa sürükleyecektir. YSK’yı 7 madde ile göreve çağırıyorum" dedi. 


Kılıçdaroğlu o maddeleri ise şu şekilde sıraladı: 
-YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır. 2- Seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır 3-İktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır. 4-YSK demokrasi değil seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır. 
5-Hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu buna açık ve net cevap vermek zorundadır. 
6-YSK'da hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var? 
7-İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu, alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir.'' 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P