banner204

banner177

banner193

banner205

ALİ KOÇ, "UKRAYNA'DAN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ, O BİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ"

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısına Dinamo Kiev maçındaki "Putin" tezahüratı gerginliği yansıdı. Üyelerden biri, "Zelenski" sloganı attı ve özür dilenmesi çağrısı yaptı. Ali Koç ise Ukrayna Büyükelçisi'nin sözlerini hatırlatarak "Ukrayna Büyükelçisi'nin hadsiz söylemleri sonrasında o bizden özür dilemeli. " dedi.

SPOR 30.07.2022, 16:31
ALİ KOÇ, "UKRAYNA'DAN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİZ, O BİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ"

Fenerbahçe Başkan Ali Koç, "Yıllardır olimpiyatlara en çok sporcuyu gönderen kulübüz. İnşallah bu gelişmeyi üzerine koyarak devam ettiririz." dedi.

Kalamış'taki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde devam eden Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında, kulüpte 40, 50 ve 60 yılını dolduran üyelere plaket verildi.

Başkan Ali Koç'un elinden 60 yıl plaketi alan Osman Atakan Tekin, 1962 yılında 17 yaşında atletizm takımına katılan bir delikanlı olarak bugünleri göreceğini hayal dahi edemediğini belirterek, "Mithatpaşa Stadı'nda Fenerbahçe formasını teriyle ıslatan bir atlet, bugün burada 60. yıl plaketini alma şerefine nail oluyor. Allah'a şükrediyorum bu günleri gösterdiği için. 10 yıl sonra 70. yıl plaketi için burada olmayı temenni ederim." dedi.

Daha sonra yönetim kurulu faaliyet raporu Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan tarafından okundu.

Zelenski sloganları atıldı

 Toplantıda, konuşma yapması için kürsüye çağrılan üyelerden Cengiz Tokgöz, Dinamo Kiev maçında bazı taraftarların "Putin" sloganı atmasını eleştirerek, "Yönetim kurulu umarım Ukrayna'dan özür dilemiştir." dedi.

Bu söz üzerine müdahalede bulunan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, slogan atıldığı sırada yönetim locasında maçı izlediklerini ve sloganın farkına varamadıklarını belirterek, "Başkana mesajlar gelince bana sordu ve ben de sosyal medyada gördüm öyle bir şeyin olduğunu. Çok lokal ve bir avuç grubun yaptığı çirkin, kabul edilemez davranışı, Fenerbahçe'ye, bütün camiaya mal etmek de çirkindir. Fenerbahçe hiçbir zaman böyle bir çirkinlikle bağlaştırılamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Tekrar konuşan üye Tokgöz ise kürsüden, "Bence özür dilemek gerekliydi. 1881 numaralı üyeyim. O halde ben de 'Zelenski, Zelenski, Zelenski' diye bağırıyorum." ifadesini kullandı.

Ali Koç ise "Ukrayna'dan özür dilemeyeceğiz. Ukrayna Büyükelçisi'nin hadsiz söylemleri sonrasında o bizden özür dilemeli. Medyada her konumuza maydanoz olan rakip takım taraftarlarından etkilenmiş olmalısınız" dedi.

Geride bıraktıkları 3 aylık dönemde, finansal ve idari anlamda yeni döneme en iyi alamda başlayabilmek adına yoğun şekilde çalıştıklarını belirten Kızılhan, "Sportif olarak, 3 ay içinde erkek futbolda 2021-2022 sezonunun sona ermesiyle beraber Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olma hedefiyle yaptığımız planlar çerçevesinde uygulamalara başladık." dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P