banner177

banner193

BAŞKAN BANAZ: TFF KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz kulübün kalıcı gelir elde etmesi gerektiğine vurgu yaptı… Başkan Banaz, “Bu saatten sonra Bursaspor’un 1 lirasını bile kaybedemeyiz. Kalıcı gelir noktasında ise çalışmalarımız sürüyor. 70 milyon euro gibi bir borç görünüyor” diye konuştu.

SPOR 03.09.2022, 11:47
BAŞKAN BANAZ: TFF KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Bursaspor Kulübü Başkanı Ömer Furkan Banaz, Line TV’de yayımlanan ‘İsrafa Karşı’ programında önemli açıklamalarda bulundu. Yeşil beyazlı kulübün açmazların içinde olduğunu aktaran Başkan Banaz, “Kurumsal hafızayı oluşturmanız gerekirken geriye gidiş olmuş. Sonuçları ortada. Şu an itibariyle 2. Lig’de mücadele edecek bir Bursaspor var. Bu saatten sonra yapmamız gerekenler için gayret ediyoruz. Spor camiası kendi içerisinde kendi matematiğine yetmeyen bir durumda bulunuyor. Bursaspor uçurumdan yuvarlanmayla karşı karşıya kaldı. Emaneti en iyi şekilde yerine getirmek için önce kalben hissettik ve ‘kimse yoksa biz varız’ dedik. Tek başıma hareket etmiyorum” dedi.

TAHTA MALİYETİ CİDDİ

Bursaspor’un 1 lirasını bile kaybetmemeleri gerektiğini aktaran Banaz, “Bir an önce geri dönmek istiyoruz ama bu işin bir de reel tablosu var. 10 sene boyunca kulüp kaybede kaybede gelmiş. Kısa vade için net cümleler sarf edemem. Uzun soluklu bir süreç var önümüzde. Tahtanın açılmasıyla ilgili bir algı var ama ciddi bir maliyet var. Bu saatten sonra Bursaspor’un 1 lirasını bile kaybedemeyiz. Kalıcı gelir noktasında ise çalışmalarımız sürüyor. 70 milyon euro gibi bir borç görünüyor. Yabancı oyuncuların maliyetleri bile had safhada. 1. Lig’de de olsaydık öze dönme noktasında adımlar atardık” diye konuştu.

KÖKTEN ÇÖZMEK İSTİYORUZ

İçinde bulundukları ortamın şartlarına göre hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Banaz, “Teknik anlamda işin ehillerine takımı emanet ettik. Futboldan anlamadığımız yönünde eleştiriler de geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da destek verdi, bizler de can suyu sağladık ve futbolculara yönelik ödemelerimizi gerçekleştirdik. Camiamızın beklentisi ve taraftarımızın reaksiyonu belli. Bize inananlarla yolu yürümeye devam ediyoruz. Bursaspor’un gelirini henüz görmedik ve sıfır kabul ediyoruz. İpin ucu kaçmış ama bobini sarma imkanı da olmamış. Rakamları görmezden gelerek planlarımızı ona göre yaptık. Mevcut borçların getirdiği faiz yükleri var. Bunları kökünden çözmeyle alakalı gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İşaret fişeği yakılırsa…

Kombine fiyatlarıyla ilgili eleştirilere saygı duyduğunu ancak Bursasporlu taraftarların kombinelere ilgi göstereceğine inandığını ifade eden Banaz, “Benzinlik arazisiyle ilgili sürecin ardından transfer tahtasının kaldırılacağı yönündeki algı yanlış. Taraftarın verdiği desteği son derece önemsiyorum. Kombine fiyatlarıyla ilgili eleştirilere saygı duyuyorum ancak Bursaspor camiası için bu rakamın sorun olacağını zannetmiyorum. Taraftarımız bu açıdan işaret fişeğini yakarsa bu dalga dalga yayılacaktır” dedi.

TFF kolaylık sağlayacak

Maç yayınlarıyla ilgili kulübün YouTube kanalı üzerinden süreci devam ettireceklerini ancak TFF’nin de durumunu beklediklerini aktaran Başkan Banaz, “Bu süreci Bursaspor’un YouTube kanalı üzerinden devam ettireceğiz. Yerel kanallarla da görüşmeler yaptık. TFF’nin getirdiği süreçle konu açmaza girdi. Ama süreç pozitif olarak devam edecek. 5-6 lig maçından 15 maça çıkacağı yönünde gelişmeler var. Federasyon yayınlayamayacağı maçlarla ilgili kolaylık sağlayacağını söyledi” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P