PKK PROVOKASYONU UNUTULDU, BURSASPOR LİNÇ EDİLDİ

TFF 2’nci Lig’te ligin ilk yarısında Amedspor-Bursaspor karşılaşmasında Diyarbakır’da yapılan PKK provokasyonları ve yeşil-beyazlı oyunculara gerçekleştirilen saldırılar ligin ilk yarısında görmezden gelinirken, Bursa’da Bursa Emniyeti’nin üst düzey önlemleri ve yeşil beyazlı taraftarların Türk bayraklarıyla takımlarını desteklediği karşılaşma sonrasında Diyarbakır’da PKK Provokasyonu unutuldu, Bursaspor linç edildi.

SPOR 07.03.2023, 11:45 07.03.2023, 11:59
PKK PROVOKASYONU UNUTULDU, BURSASPOR LİNÇ EDİLDİ

Haber: Sercan Güler 

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 23'üncü hafta karşılaşmasında Bursaspor sahasında Amedspor'u 2-1 mağlup etti. Bursa’da 50 bine yakın taraftar Türk bayraklarıyla tek yürek olurken, Bursa Emniyeti üst düzey önlemler aldığı karşılaşmada maç sonunda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bursa milletvekilleri ve Belediye Başkanları ise olaylar karşısında sessizliğini korudu.

DİYARBAKIR’DA NELER YAŞANMIŞTI ?

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup’un ilk yarısında Diyarbakır’da karşılaşan Amedspor-Bursaspor maçında yeşil-beyazlı ekibin zırhlı araçla stadyuma gelmesiyle başlayan olaylar, stad içerisinde PKK paçavralarının açılmasıyla devam etmişti.

Bursaspor’un maç öncesinde ısınma hareketleri sırasında ve maç boyunca sahaya atılan yabancı maddeler Diyarbakır’da tansiyonun daha da yükselmesine sebep olmuştu. Bursa ve Bursaspor aleyhine kötü tezahüratlar maç boyunca sürerken PKK paçavralarının maç boyunca staddaki görüntüleri büyük yankı uyandırmış İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

BURSA EMNİYETİ'NDEN ÜST DÜZEY ÖNLEM

Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Bursa Valiliği Bursa’da oynanacak Amedspor maçı öncesinde şehirde geniş güvenlik önlemleri aldı. 40 bini aşkın biletli seyircinin takip edeceği karşılaşma öncesi ve sonrasında şehirde yaşanabilecek olayların önüne geçmek için büyük özveri ile görevlerini yerine getiren emniyet güçleri üst düzey güvenlik tedbirleriyle karşılaşmanın daha büyük sonuçlar doğurmamasında büyük rol oynadı.

PKK PAÇAVRALARI, BURSA’DA YAŞANAN OLAYLAR KADAR GÜNDEME GETİRİLMEDİ

Bursaspor – Amedspor maçında Diyarbakır’da yaşanan olaylar unutulup çok sayıda kişi tarafından Bursaspor aleyhine paylaşımlar üst üste yapıldı. Diyarbakır’da yapılan PKK provokasyonları ve yeşil-beyazlı oyunculara gerçekleştirilen saldırılar ligin ilk yarısında görmezden gelinirken, Bursa’da yaşanan olaylar neticesinde Bursa milletvekilleri ve çok sayıda belediye başkanı sessizliğini bozmadı. Sosyal medya hesabından ‘Tebrikler Çocuklar’ notuyla paylaşım yapan AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ile Cumhurbaşkanı Sözcüsü Ömer Çelik’in kınama mesajını paylaşan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç dışında AK Partili diğer vekiller herhangi bir paylaşımda bulunmadı. Öte yandan Devlet eski Bakanı Faruk Çelik ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Bursaspor – Amedspor maçına yönelik paylaşımlarını sosyal medya hesabından yayınladı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P