banner177

banner193

BEYÇELİK ÇOCUKLARI YENİLİKÇİ DÜŞÜNMEYE TEŞVİK EDİYOR

Beyçelik Holding, çocukları yaratıcı ve inovatif düşünmeye teşvik etmek, beyin fırtınası becerilerini ve farklı düşünme yeteneklerini geliştirmek amacıyla geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi Beyçelik ile Aklım Yenilikte Projesi’ni hayata geçirdi.

TEKNOLOJİ 28.06.2022, 10:35
BEYÇELİK ÇOCUKLARI YENİLİKÇİ DÜŞÜNMEYE TEŞVİK EDİYOR


Beyçelik ile Aklım Yenilikte Projesi’nde otomotiv, yenilenebilir enerji ve iklimlendirme konulu inovasyon atölyeleri ile yenilikçi düşünmeyi öğretmeyi amaçlayan bir tiyatro oyunu yer alıyor.

Beyçelik Holding, çocukları yaratıcı ve inovatif düşünmeye teşvik etmek, beyin fırtınası becerilerini ve farklı düşünme yeteneklerini geliştirmek amacıyla Beyçelik ile Aklım Yenilikte sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında; 8-11 yaş aralığındaki çocuklara yönelik otomotiv, yenilenebilir enerji ve iklimlendirme konulu inovasyon atölyeleri ve yaratıcı düşünmek için ilham veren bir tiyatro oyunu sergilendi.  Bursa’da bulunan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 24-25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleşen etkinlikler kapsamında 350 katılımcı, 3 gün boyunca düzenlenen atölyelerde ve tiyatro oyununda öğrenirken keyifli vakit geçirdi.

Üç Farklı Konuda İnovasyon Atölyeleri

Eğitmenliğini Çiğdem Sezer’in yaptığı otomotiv, yenilenebilir enerji ve iklimlendirme konulu inovasyon atölyelerinde çocukların, yeniliğe ve buluşa açık olmalarını teşvik etmek amaçlandı. Eğlendirici ve öğretici bir yaratıcı düşünme oyunu ile başlayan atölyelerde önce “İnovasyon Nedir ?” başlıklı bir sunum yapıldı.  Atölyenin konusuna göre belirlenen bir vakaya getirilebilecek inovatif çözüm önerilerinin yaratılması için takımlar oluşturuldu. Çocuklar, atölyelerin sonunda ulaştıkları çözümler ile ilgili bir sunum yaptı.  Çocukların, yeni durumlarla karşı karşıya kaldıklarında ve karmaşık problemler çözerken alternatiflere açık olmayı öğrenmeleri hedeflendi.

Tiyatro Oyunu: Sihirli Baston

Beyçelik ile Aklım Yenilikte Projesi için Makinist Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından özel olarak yazılan ve sahnelenen “Sihirli Baston” tiyatro oyununda üç arkadaş mahallelerinde bulunan yaşlı bir dedeye sürpriz doğum günü hediyesi olarak bir baston tasarlıyor. Üç arkadaş geliştirdikleri yenilikçi düşüncelerle hediyelerine işlevsellik ve yaratıcılık katıyor. İzleyicilerin fikirleri ile katkı sağlayabildikleri interaktif bir oyun olan Sihirli Baston’da çocuklar hem öğrendi hem de keyifli vakit geçirdi.

Odağımızda İnovasyon Var

Beyçelik ile Aklım Yenilikte Projesi hakkında bilgi veren Beyçelik Holding Kurumsal İletişim Müdürü Selin Koral inovasyon odaklı bir sosyal sorumluluk projesine imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken; “İnovasyon kelimesiyle küçük yaşta tanışan bireylerin daha yenilikçi düşünebilen, yaratıcı ve pratik nesiller olacağına inanıyoruz. Bu yüzden projemizin odağını inovasyon ve hedef kitlemizi de çocuklar olarak belirledik. Atölyelerimizin konusunu belirlerken, ana faaliyet alanlarımız olan otomotiv, yenilenebilir enerji ve iklimlendirme sektörlerinden yola çıktık. Çünkü Beyçelik olarak biz de faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda iş süreçlerimizde, ürün ve hizmetlerimizde inovatif bir bakış açısıyla hareket ediyoruz ve bu bizim için önemli bir konu. Tiyatro oyunumuz projemize özel olarak yazıldı ve oyunda çocukların hem keyifli vakit geçirmesi hem de yenilikçi fikirleri oyuncularla birlikte üretmesini amaçladık. Bu proje kapsamında ayrıca oyunumuzun bir seansında farklı çocuk esirgeme kurumlarından çocuklarımızı da ağırlamanın mutluluğunu yaşadık.  Projemizin “Fikir Sende Sihir Sende” şeklinde çok güzel bir mottosu var. Biz çocukların yenilikçi fikirler üreterek gerçekten sihir yaratabileceklerine inanıyoruz. Beyçelik ile Aklım Yenilikte Projesi’ni her yıl daha da geliştirerek devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

Beyçelik Holding Hakkında:

Temelleri 1976 yılında atılan, toplam 20 şirketi ile yaklaşık 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan Beyçelik Holding; otomotiv, enerji, iklimlendirme ve sigorta alanlarında iştirak şirketleri ile çokuluslu şirketlerden bireylere kadar çeşitlilik gösteren geniş bir müşteri kitlesine, dünya standartlarında hizmet sunmaktadır.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P