banner177

banner193

BURSA'DA EVİN İÇİNDEKİ BU TÜRBEDE DUALAR EDİLİYOR

 Bursa'daki bir evin içinde bulunan türbe, Ramazan aylarında ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Kimi evlenmek, kimi iyi bir iş, kimi ise bebek sahibi olmak için dua ediyor.

YAŞAM 06.04.2023, 11:26
BURSA'DA EVİN İÇİNDEKİ BU TÜRBEDE DUALAR EDİLİYOR

'Evliyalar ve sultanlar kenti' olarak da anılan Bursa'da bir evde bulunan türbe dikkat çekiyor. Uludağ'ın eteklerindeki Molla Fenari Mahallesi'nde bulunan Tezveren Dede Türbesi yıllardır vatandaşların ziyareti ile dolup taşıyor. İçinde ev de bulunan türbe, Ramazan aylarında ise iki katı misafir ağırlıyor.

Fatih Sultan Mehmet zamanında lokman hekim olarak yaşadığına inanılan, Tezveren Dede olarak bilinen zatın şerefli ismi Şeyh Ataullah'tır. Türbesi, 1900'lü yılların başında bir aile tarafından yapılan evin içinde kalmış. Soyadı kanunuyla birlikte 'Tezveren' soyadını alan ailenin üyeleri, ev boşaltılana kadar burada yaşamıştır.

Günümüzde, Tezveren Dede Türbesi'nin bakımını da bu evde doğan ve çocukluğuyla gençliği bu evde geçen aile üyelerinden Hayrettin Tezveren üstlenmiştir.

Özellikle Ramazan ayında şehir dışından çok sayıda ziyaretçinin akınına uğrayan türbeye gelen vatandaşlar, Tezveren Dede'nin kabri başında evlenmek, iyi bir iş, bebek sahibi olmak için dua ediyor. Bazı kadınlar ise türbe içinde Kur'an-ı Kerim okuyor.

Ramazan ayında türbeleri gezdiklerini ifade eden vatandaşlar, Tezveren Dede'nin kabri başında da dua ettiklerini söyledi.

Yorumlar (2)
Ayşe Bahçeler 6 ay önce
Tezveren dede evinin bakımını yapan Hayri Tezveren adlı zat akrabadır.Esas kimliği gençken Hayri kundura diye iş yeri vardi.Uçkuruna kadınlara düşkünlüğüyle bilinir.Karisini çok kadınla aldatıp Ankara'da (Hollandadaki kardeşi Nuri Tezverenle birlikte gizli esrar satma faaliyetinden kazandığı haram paralarla çok zengin yaşam sürmüştür)yaşarlarken gazetelerde bol bol aldattığı kadınlarla bir çok resimleri çıkmıştır Ankara gazetelerinde.Etrafa zenginliğini sattığı ayakkabı işinden yaptığını söylemiştir.Hepimize (Tezveren ailesi) çok az para ödeyip tezverenlere ait olan o ata evini bizlere çok az paralar ödeyerek bizden satın alıp.Orasi çok iyi bir ticarethane olduğu için yani ziyaretçilerin paralar bıraktığı çeşitli şeylerden ve hemen hergün kurban getirip orda kesip bıraktığı bu çok verimli kolay paralar kazanılan ticarethane gibi çok uzun yıllardır kullanılan bu tezverenler evini Hayri T. ihtiyarladiğindada fazladan kendine kolay gelir olsun diye aile fertlerinden alıp.Bahçeyede kendine güzel bir ev yaptırıp.Hergün birakilan o kurbanlarida yüz çeşit yiyip oturarak sefa sürmektedir.Kendinin dinle işi olmadığı halde çok güzel numara çekip dindar gibi gözüküp millete talkim verip kolay parayla gününü gün etmektedir.3 kızı çeşitli aile durumlarından Amerika'ya kaçmışlar oradada her türlü fındıklar kırıp babasının ölmesini bekleyip sonra Türkiye'ye gelip TEZVEREN DEDE TİCARETİNİ ELE GEÇİRMEYİ ve kalacak başka mirasları da ele geçirip yaşamlarına devam etmek ruyalariyla bekliyorlar
Rabia yurt 1 yıl önce
Bursa'da oturuyorum ziyaret edince insan huzur buluyor Allah onların mertebesinden birazda bizlere nasip etsin
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P