banner201

banner177

banner193

BURSALI GENÇ MİMARDAN DEPREM BÖLGESİNE KONTEYNER KREŞLER

Bursalı genç mimar Nehir Özbey’in öncülük ettiği 'Dünyayı Verelim Çocuklara' projesi kapsamında MiniKo Çocuk Oyun ve Aktivite Konteynerlerından dördü deprem bölgesine ulaştırıldı ve kurulumları gerçekleştirildi.

YAŞAM 30.05.2023, 11:33 30.05.2023, 12:13
BURSALI GENÇ MİMARDAN DEPREM BÖLGESİNE KONTEYNER KREŞLER

Haber: Sercan Güler 

 Daha çok kreş için hayırseverlerin desteği bekleniyor… 

Bursa’da faaliyet gösteren Nehir Özbey İç Mimarlık Ofisi, başlattığı proje kapsamında deprem felaketinin yaşandığı şehirler için tam donanımlı konteyner kreşler tasarladı. Hayırseverlerin desteği ile; Hatay Samandağ, Hatay Expo ve Adıyaman’da 2 adet olmak üzere toplamda 4 kreşin kurulumu tamamlandı.

Şu anda MiniKo adını verdiği kreşlerin üretimi aktif olarak sürüyor, onlarca kreşin yapımı ise desteklere bağlı olarak devam edecek.

ÇOK SAYIDA FİRMA DESTEK OLDU

Çok sayıda kurumun destek olduğu proje deprem bölgelerinde çocukların neşesi oldu. Özbey projeyi anlatırken “MiniKo’yu çocuklarla buluşacağı anı hayal ederek kendimiz boyadık, her şeyin en güzelini seçtik, kendi çocuğumuz nasılsa o denli hassasiyet gösterdik, aslında burada amaç ihtiyacın karşılanmasından öte çocuklara hak ettiklerini sunabilmek.” diye konuştu.

Miniko kreşlerin içerisinde oyun ve eğitim alanları, kitaplar, televizyon, masa ve sandalyeler  başta olmak üzere çocukların gelişimine katkı sağlayacak birçok unsur yer alırken; klimalı modern kreşler deprem bölgesindeki çocukları psikososyal anlamda destekleyip, çocukların birçok alanda gelişimine katkı sağlayacak.

DAHA ÇOK KREŞ İÇİN HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR

Çocuk kreşleri ile ilgili deprem bölgelerinden gelen talebin çok büyük olduğuna vurgu yapan Nehir Özbey, “Depremin başından beri aralıksız bir şekilde bölge için çalışıyoruz, başlattığımız MiniKo projesinin devamlılığı ve sayıca artması gerçekten büyük bir ihtiyaç, gidip görüp yaşayınca yardımların azaldığını ve sürekliliğin olmadığını fark ettik.

Biz enerjimiz oldukça ve destekler devam ettikçe bu projemizi sürdürüp daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Projemize destek olmak, çocuklarımızın yüzünü güldürmek, onların eğitimine katkı sağlamak isteyen herkesi projeye destek olmaya davet ediyorum. Bu vesile bizlere destek olan; Belediyeler,  Şirketler, Dernekler, Odalar, Sanatçılar ve Bireysel yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

[email protected] ve 05322384141 iletişim numaramızdan bizlere ulaşabilirler.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P