banner177

banner193

ÇAYIR BİÇME MAKİNESİNİN SAĞLADIĞI FAYDALAR NELERDİR?

Tarım geçmişte de insanlık için çok önemli bir sektördü ve günümüz yıllarında da aynı önemi sürdürerek devam ettiren yine çok önemli bir sektör. Geçmiş yıllardan ve tarihteki yerinden tek farkı teknolojik gelişmelerin artık toprak işleme yöntemlerine kadar girip “modern tarım işletmeciliği”, “modern tarım” gibi anlayışları doğurması olabilir. Tüm bu süreç dikkate alındığında ilk traktörün icadından bu yana toprağın hassas ancak hepimize yuva olan bünyesine nazik fakat emin adımlarla ilerleyerek giden, her işlem için ayrı bir fonksiyonu bulunan farklı farklı makineler üretildi ve üretilmeye de devam edilmektedir. Çayır biçme makinesi ismi verilen makine de teknolojinin çığır açtığı devrimizde üretilmiş güzel bir tarım makinesidir.

YAŞAM 29.01.2023, 13:57
ÇAYIR BİÇME MAKİNESİNİN SAĞLADIĞI FAYDALAR NELERDİR?

Çayır biçme makineleri kendi aralarında ikiye ayrılmaktadır: Parmaklı veya üçgen yaprak bıçaklı biçme düzenli makineler ve döner bıçaklı biçme düzenli makineler. Bu sınıflandırma da kendi içerisinde ayrılarak dallara ayrılır. Farklı amaçlara göre tasarlanan çayır biçme makineleri bulunmaktadır. Çayır biçme makinelerinin sağladığı birçok fayda da vardır. Bu faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür.

Birinci Madde: Çayır biçme makineleri ile her türlü yeşil ot, yeşil çayır, yonca, yaş yem bitkileri biçilebilmektedir.

İkinci Madde: Çayır biçme makineleri temiz bir şekilde bakıldıkları ve bakımları düzenli yapıldıkları takdirde uzun yıllar çalışarak size ve bütçenize katkıda bulunan makinelerdir.

Üçüncü Madde: Çayır biçme makinelerinin yüksek biçme hızı ile insan gücüyle halledilecek çoğu iş yarı yarıya inerek vakitten tasarruf etmeyi sağlarlar. Böylece az zamanda daha çok iş yapmış olursunuz.

Dördüncü Madde: El yordamı ile biçilen otlarda kırılma ve bozulma meydana gelirken çayır biçme makineleri ile biçilen otlar düzgün ve eşittir, kırılmalar ve bozulmalar yaşanmaz.

Detaylı bilgiye ulaşmak için agriline.com.tr/ ‘ye tıklayınız.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P