banner204

banner177

banner193

banner205

Çocukların hayalleri gerçek oldu

Dünyanın önde gelen helikopter üreticilerinin “exclusive" distribütörü Kaan Air, sosyal sorumluluk kapsamında Bir Dilek Tut Derneği’nin (Make-A-Wish Türkiye) Dilek Çocukları’na helikopter turu düzenledi. Türkiye’nin ilk tescilli heliportunda, helikopterleri yakından görme imkanı bulan çocuklar, İstanbul’u helikopterle havadan gezerek hem benzersiz bir deneyim hem de büyük bir sevinç yaşadı.

YAŞAM 01.05.2019, 10:59
Çocukların hayalleri gerçek oldu

Daha önce farklı sivil toplum kuruluşlarıyla çocuklara yönelik projeler hayata geçiren Kaan Air, bu kez de Dünya Dilek Günü kapsamında hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden 3-18 yaş arasındaki çocuklara yönelik uluslararası bir oluşum olan Bir Dilek Tut Derneği’nin (Make-A-Wish® Türkiye) dilek çocuklarını helikopterle tanıştırarak keyifli dakikalar geçirmelerine imkan sağladı.

Dilek çocukları, Türkiye’nin ilk ve tek büyük tescilli heliportu olan Kaan Heliport’ta bir araya geldi. Hangar ziyaretiyle başlayan program sonrasında çocuklar Kaan Air yetkililerinden helikopterlerle ilgili bilgi aldı. Haliç, Tarihi Yarımada ve Boğaz hattı dahil olmak üzere İstanbul’un onlarca eşsiz güzelliğini kuş bakışı izleyen çocuklar, uçuş sırasında keyifli anlar yaşadı.  

Etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler, “Kaan Air olarak burada şimdiye kadar pek çok misafiri ağırladık. Ancak özellikle çocukların helikopterle uçuş yapmasını sağlamak ve aynı zamanda uçuş sırasında çocukların heyecanını ve gözlerindeki mutluluğu görmek bizim için çok önemli. Bu ve bunun gibi çalışmalarımıza devam ederek çok daha fazla çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish Türkiye) Genel Müdürü Zeynep Ürkün, “Bugün Dünya Dilek Günü nedeniyle Kaan Air sayesinde dilek çocuklarının dileklerini yerine getirdik. Çocuklarımız İstanbul'u havadan görerek çok mutlu bir deneyim yaşadılar. Hayati tehlikesi olan hastalıklarla savaşan çocuklar; yaşamlarını çok uzun süre hastane odaları, hastalığın yan etkileri, ağır ilaçlar, ağrılar gibi travmatize birçok faktörle birlikte geçiriyorlar. Bu çocuklar ciddi anlamda ruhsal yorgunluk yaşayarak hayal kurmayı unutabiliyor, coşkusunu ve hayata karşı merakını yitirebiliyor. Tüm bunlar çocuğun iyileşme sürecini ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir. Amacımız; yaptığımız tüm süreçler ile çocuğa kaybettiği hayal gücünü tekrar kazandırabilmek, hayatında coşku ve umut yaratabilmek, ‘imkansız’ kavramını zihninden silebilmektir" dedi.

Kaan Air Hakkında

2000 yılında Başarı Holding bünyesinde kurulan Kaan Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Dünyanın en büyük helikopter üreticilerinden; İtalyan Leonardo Helicopters ve Russian Helikopters/Kamov’un Türkiye distribütörlüklerini yürütmektedir.  Leonardo Helicopters’ın Türkiye’deki pazar payını hızla artıran Kaan Air, 2017’de de ABD’li iş jeti üreticisi Gulfstream’in Türkiye Ticari Satışlar Temsilcisi oldu. Kaan Air’in, İstanbul Ayazağa’da 22 dönümlük bir alan üzerine kurulmuş olan tesisinde yaklaşık 16 helikopter hangarlama kapasitesi bulunuyor. Tesis aynı zamanda Türkiye’nin tescilli en büyük heliportu olmasının yanı sıra, Leonardo Helicopters’in JAR145 standartlarında “Bölgesel Bakım Ve Onarım Merkezi”dir. Kaan Air müşterilerine helikopter satışının yanı sıra, kiralama, VIP taşımacılık, hava taksi, helikopter turları, havadan fotoğraf ve film çekim faaliyetleri dışında, hangarlama, heliport, yedek parça desteği, uçuş planlama (dispatch) servisi, yakıt desteği gibi alanlarda da geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadır. Kaan Air, dünyanın önde gelen farklı kategorideki helikopter üreticilerinin “exclusive” distribütörlüğünün yanı sıra, orman yangınları ile havadan mücadele, elektrik iletim hatlarının havadan takibi, offshore, EMS gibi devlet ve özel sektöre gerçekleştirdiği önemli projelerle pazardaki varlığını her geçen gün büyütmeye devam etmektedir. Kaan Air, Türkiye’nin yanı sıra Amerika, Avustralya, Almanya ve İtalya’daki ortaklık ve iştirakleri ile yurt dışında da önemli projelerde yer almaktadır.

Bir Dilek Tut Derneği, (Make-A-Wish®Türkiye) Hakkında

Hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocuklara yönelik uluslararası bir oluşum olan Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish® Türkiye) 2000 yılından beri Türkiye’de faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de kuruculuğunu CaroleHakko’nun üstlendiği Bir Dilek Tut Derneği hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden 3– 18 yaş arası çocukların kalplerinde yaşattıkları dilekleri gerçekleştiriyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P