banner177

banner193

Kule Vinçlerin Görevi Nedir?

Kule vinçler, genellikle şantiyelerde ve inşaat sektöründe sabit ya da hareketli (genellikle sabit) bir taşıyıcı üzerinde ağır yüklerin yatay ve dikey olarak taşınmasını sağlayan iş makineleridir. İsmini kule gibi yükselen gövdesinden almıştır.

YAŞAM 27.04.2023, 10:25
Kule Vinçlerin Görevi Nedir?

Kule vinçlerin farklı türleri mevcuttur. Gövdenin kuleye benzeyen şekli ve üzerinde uzanan köprü benzeri platformlar yüksek gökdelenlerin ve köprülerin yapılmasında aktif rol oynarken, daha alçak binalara iskele tarzı platformlar gerekli malzemelerin en yüksek noktaya kadar çıkarılmasına yardımcı olur. Kule vinçler kendi başlarına ayakta durabildikleri gibi bununla beraber bina yükseldikçe onunla birlikte yükselirler. Yapıya çeşitli aralıklarla atılan bağlantı ankrajlarıyla sabitlenirler.

Kule vinçlerin kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Kule vinçler şantiyelerdeki günlük işleri kolaylaştıran ve hızlandıran en önemli iş makinelerinden biridir. Kule vinçlerin kullanım alanları aşağıdaki gibidir;

  • Bina, konut, fabrika, avm, otel inşaatı,
  • Baraj inşaatı,
  • Köprü inşaatı,
  • Stad inşaatı,
  • Havaalanı inşaatı
  • Tünel inşaatı

Kule vinçler projenin uygunluğuna göre tüm alt yapı ve üst yapı projelerinde kullanmak mümkündür. Projelerde kule vinç kullanımı yapılacak işi daha hızlı bitirmeye yardımcı olmakla birlikte aynı zamanda kar elde etmeyi de sağlamış olur.

Kule vinçler hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için machineryline.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P