banner177

banner193

Sektörünüz için En Uygun E-ticaret Paketini Nasıl Seçersiniz?

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişi ve işletmelerin ilk olarak bir e-ticaret sitesi kurması gerekir. Çünkü tüketiciler markaların sattığı ürün ve hizmetlere e-ticaret siteleri üzerinden ulaşabilir ve alışveriş yapabilir. Bu noktada internetten satış yapmak isteyen markaların bir e-ticaret alt yapısı alması gerekmektedir.

YAŞAM 16.05.2022, 17:23
Sektörünüz için En Uygun E-ticaret Paketini Nasıl Seçersiniz?

Markaların bu seçimi yaparken de birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket etmesi önemlidir. Çünkü seçilecek e-ticaret alt yapısının profesyonel olması e-ticaret firmalarının daha kolay ve hızlı bir şekilde satış yapmasını sağlayacaktır. Peki markalar sektörleri için en uygun e-ticaret paketini nasıl seçebilir, gelin hep beraber bu yazımızda bu konuya detaylı bir şekilde göz atalım.

İşletmenizin İhtiyaçlarını Belirleyin

İşletmenize uygun en ucuz e-ticaret paketine ulaşabilmek için önem vermeniz gereken ilk unsur işletmenizin ihtiyaçları olmaktadır. Çünkü e-ticaret paketleri genellikle birçok farklı özelliğe sahiptir ve bu noktada kullanacağınız e-ticaret paketinin işletmenizin ihtiyaçlarını karşılaması oldukça önemlidir.

Bu nedenle her markanın bir e-ticaret paketi satın almadan önce hangi sektörde faaliyet göstereceğini belirlemesi ve ne tür özelliklere ihtiyaç duyduğunu tespit etmesi gerekmektedir. Böylece e-ticaret firmaları kendi istek ve ihtiyaçlarına en uygun olan e-ticaret paketini seçebilmektedir.

Genel Özelliklere Göz Atın

En ucuz e-ticaret paketine ulaşmak istiyorsanız bu noktada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da e-ticaret alt yapılarının genel özellikleri olmalıdır. Çünkü her e-ticaret paketinin genel özellikleri birbirinden oldukça farklıdır.

  • Web Alanı

  • Database

  • Trafik

  • E-posta

Gibi özellikler her e-ticaret paketinde farklılaşan özelliklerdir. Bir e-ticaret paketinin genel özellikleri çoğu zaman yapılacak işin verimini azaltabileceği veya arttırabileceği için e-ticaret paketi seçmeden önce markaların bu unsurları göz önünde bulundurması ve genel özellikleri bakımından iyi olan e-ticaret paketlerini tercih etmesi gerekmektedir.

E-ticaret Alt Yapısının Referansları

E-ticaret alt yapılarını lisanslı bir şekilde satan markalar çoğu zaman daha önce bu e-ticaret alt yapısını tercih eden kişi ve işletmelerin referanslarını kurumsal web siteleri üzerinden paylaşmaktadır. Bu noktada bir e-ticaret alt yapısının profesyonel olup olmadığını görmek için e-ticaret paketi satın almadan önce kişilerin referansları kontrol etmesi gerekir.

Temalara Göz Atın

En ucuz e-ticaret paketi ile e-ticaret sitesi kurmayı düşünüyorsanız önem vermeniz gereken bir diğer konu da e-ticaret paketi içinde yer alan temalardır. Çünkü bir e-ticaret paketi içerisinde bulunan temalar ne kadar profesyonel olursa e-ticaret sitenizi o kadar düzgün kurabilirsiniz.

Genel olarak temaları incelerken sektörünüze uygun temalar olup olmadığını, temaların responsive özelliklerde olup olmadığını inceleyebilirsiniz.

Entegrasyonlar

E-ticaret ile satış yapan markalar e-ticaret süreçlerini yönetebilmek adına belirli entegrasyon modellerinden yararlanmaktadır. Muhasebe, pazaryeri, kargo, santral, xml, ödeme sistemi entegrasyonu türleri genellikle her markanın kullanması gereken entegrasyon modelleridir. Bir e-ticaret paketi içerisinde bu entegrasyon türlerinin bulunması e-ticaret süreçlerinizi yönetmenizi kolaylaştıracaktır. Bu nedenle e-ticaret paketlerini karşılaştırırken entegrasyonları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Modül ve Özellikler

E-ticaret yapan markaları dijital pazarlamadan seoya, sipariş yönetiminden kargo takibine kadar her e-ticaret sürecini profesyonelce yönetmelidir. Bu noktada en ucuz e-ticaret paketi içerisinde yer alan modül ve özellikler markaların e-ticaret süreçlerini yönetmesini kolaylaştırmaktadır. Genellikle bazı e-ticaret paketleri içerisinde belirli modüller bulunurken bazı e-ticaret paketleri içerisinde de modüller yer almamaktadır.

Bu yüzden e-ticaret paketlerini karşılaştırırken ve doğru e-ticaret paketlerini bulmaya çalışırken paketler içinde yer alan modül ve özellikleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Böylece sektörünüz için en doğru e-ticaret paketine ulaşabilirsiniz.

Sağlanan İmkanlar

Profesyonel bir şekilde hareket eden ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan alt yapı sağlayıcı firmalar çoğu zaman e-ticaret firmalarının kolay bir şekilde hareket etmesine yardımcı olmak için belirli iş birlikleri yapar.

  • Kargo
  • Sanal pos
  • Reklam
  • Ödeme sistemleri

Gibi iş birlikleri e-ticaret alt yapısı sağlayan markaların müşterileri için yaptığı iş birlikleri arasında yer almaktadır. Genellikle bir e-ticaret paketi satın alırken yapılan iş birliklerini göz önünde bulundurarak hareket eden işletmeler doğru bir e-ticaret paketine ulaşabilmektedir.

SEO Özellikleri

Her e-ticaret sitesi hedef kitlesine ulaşmak için Google arama motoru optimizasyonu çalışmaları yapar. Bu noktada en ucuz e-ticaret paketlerinden seçim yapmak ve bu süreci kolayca yönetmek isteyen her markanın seo özellikleri bakımından gelişmiş bir paketi satın alması gerekir. Böylece markalar seo süreçlerini daha kolay ve profesyonel bir şekilde yürütebilmektedir.

Ticimax ile Profesyonel E-ticaret Sitesi Kurun

En ucuz e-ticaret paketleri ile site kurmak istiyorsanız siz de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax’ın 15 yılı aşkın e-ticaret sektörü deneyiminden yararlanarak profesyonel bir e-ticaret sitesi kurma imkânı yakalayın.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P