banner177

banner193

BURSA'DA 40 YILLIK GELENEK BU YIL DA DEVAM ETTİ

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Koyunhisar Mahallesi’nde 40 yıldır devam eden Aydoğdu Bey’i anma etkinliği bu yıl da yoğun katılımla yapıldı.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ 30.07.2023, 16:14
BURSA'DA 40 YILLIK GELENEK BU YIL DA DEVAM ETTİ

Osman Gazi’nin yeğeni Aydoğdu Bey’i anmak için okutulan mevlit geleneği 40 yıldır devam ediyor. Koyunhisar Mahallesi’nde yapılan etkinlikte, Aydoğdu Bey’i anmak için okutulan mevlide mahalle halkı, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ve AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman katıldı. Sabahın erken saatlerinde ilk olarak Aydoğdu Bey’in türbesine giderek dualar okundu. Ardından mehter takımı ve kılıç kalkan ekibi gösteri yaptı. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu, Anadolu'nun kapılarının açılmasını ve ayrıca Osmanlı’nın ilk başkenti olan Yenişehir’de şehit düşen Aydoğdu Bey’i anmak için 40 yıldır bu geleneği sürdürüyoruz" dedi.
Doğduğundan beri Koyunhisar Mahallesi’nde ikamet eden Çağatay Altay ise, “Köyümüzde 40 yıldan beri Aydoğdu Bey’i anmak için yılda bir kez bir araya geliyoruz. Geçmişten beri köyümüzde gelenektir” ifadelerine yer verdi.


Aydoğdu Bey’in kabrinin vatandaşlara açık olduğunu belirten Bahadır Öztürk ve Mete Bedel ise, “Aydoğdu Bey’i anma programında her yıl ecdadımızı anıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 03 Mayıs 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:54
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:08
Yatsı 21:39
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P