banner177

banner193

YILDIRIM’DA İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Yıldırım Belediyesi, plansız şehircilik ve sağlıksız yapılaşmayı önleyerek kentsel dönüşümün önünü açmak için çalışmalarını hızlandırdı.

YILDIRIM BELEDİYESİ 27.05.2020, 14:10
YILDIRIM’DA İMAR SORUNU ÇÖZÜLÜYOR


Plansız yapılaşma, hayata geçirilemeyen imar uygulama planları, riskli alanlar ve kentsel dönüşümün önündeki engellerin biri olan mülkiyet sorunları nedeniyle modern şehirleşme adımlarını uzun yıllardır atamayan Yıldırım’da sorunlar bir bir ortadan kalkıyor. Şirinevler Mahallesi’nde 103 hektarlık alanda imar uygulama planı hazırlayarak yeni dönemi başlatan, Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan imar planları doğrultusunda imar uygulama sürecini sürdüren, Değirmenönü’nde yeni imar planı düzenlemesi ile uzun yıllardır çözülemeyen hisseli parsel sahiplerini tapu belgelerine kavuşturan Yıldırım Belediyesi, 75. Yıl, Esenevler ve Yiğitler mahalleleri kapsayan 44.5 hektarlık alanda da imar planı çalışmalarını tamamladı.

MODERN YAŞAM STANDARTLARI

Yıldırım’ı ve Yıldırımlıları dar ve çıkmaz sokaklardan, imarsız yapılardan, sağlıksız şehirleşmeden, yetersiz sosyal donatıdan kurtararak modern şehirciliğin gereklilikleri ile buluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İlçemiz ve hemşehrilerimiz için hizmet üretirken, bunu en temel nokta olan ve şehrimizin gelişmesinin önündeki en büyük engellerin başında gelen plansız ve sağlıksız şehirleşme uygulamalarının yerine modern, günümüzün koşullarına ve gelecekteki ihtiyaçlara cevap verecek imar planı çalışmalarını hayata geçirerek yürütüyoruz. Bu noktada Ankara Yolu Caddesi’nin kuzeyindeki riskli alan ilan edilen, Mevlana, Ulus, Arabayatağı, Hacivat, Çınarönü ve Yavuzselim mahalleleri ile Değirmenönü, Karapınar ve Şirinevler mahallerinde gerçekleştirdiğimiz imar planı çalışmalarıyla birlikte 75. Yıl, Esenevler ve Yiğitler mahallelerimizdeki 44.5 hektarlık alanda hemşehrilerimiz için modern yaşam standartlarına alt yapı oluşturacak ve kentsel dönüşüme kolaylık sağlayacak çalışmayı hayata geçiriyoruz” dedi. (Bülten)

Yorumlar (1)
Yeliz 4 yıl önce
İnşAllah lafta kalmaz dedikleri gibi olur artık tutulmayan sözlerden bıktık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P