banner177

banner193

04.11.2020, 13:49

COVİD 19 GÜNLÜĞÜ

1 KASIM  

Annemde yüksek ateş, vücut genelinde kas ağrısı, şiddetli baş ağrısı, miğde bulantısı ve solunum zorluğu gibi semptomlar görülmeye başladı. Annem 67 yaşında ve bu virüs konusunda o kadar dikkatliydi ki; biz Covid-19 değil mutlaka grip olduğu yönünde kanaat getirmiştik.  Yine de topluma olan saygımızdan eve ambulans çağırdım. Her ne kadar grip olduğunu düşünsekte semptomlar Covid-19 semptomları ile uyumluydu.  Sağ olsun ambulans hemen geldi. Onlarda şikayetleri sorarak annemi ambulans ile Yüksek İhtisas Hastanesi Acil kısmına götürdüler… Kan tahlili, ciğer röntgeni, sürüntü testleri yapıldı, bir serum takıldı ve miğde bulantısı ile baş ağrısı için iğne yapıldı. Annem biraz rahatladı. Acilden alınan bir Covid-19 ilacı ile eve geldik. Aynı günün akşamında Sağlık Bakanlığı’ndan telefon aldık test sonucunun pozitif olduğunu öğrendik. Temasta bulunanların isim ve TC kimlik numaralarını aldılar. Evet 1 kasımdan15 kasıma kadar evdeyiz. Aynı günün akşamı eve filyasyon ekibi gelerek annem için Covid-19 ilaçlarını bıraktılar. Bizim içinde Bursa İl sağlık müdürlüğü Covid-19 çağrı merkez numaralarını bırakarak ayrıldılar.

2 Kasımda  semptomlar bende görülmeye başladı ben 44 yaşındayım sadece baş ağrısı ile başlayan bir halsizlik var üzerimde. İçtiğim ilaç Parol… İçtikten yaklaşık on dakika sonra baş ağrım geçti ve normale döndüm.  

3 Kasım… Yine baş ağrım var. Tekrar Parol aldım ve bize söylendiği gibi Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne haber verdim. Semptomların bende eşimde ve oğlumda  görülmeye başladığını ilettim. Eşimde kas ağrısı, oğlumda grip gibi hapşırma var. 3 kasım  gecesi bende titreme ve şiddetli ayak ağrıları başladı. Özellikle sağ ayağımın kaval kemiği üzerinde beni daraltan bir ağrı var. Kesik kesik öksürmeye başladım.

 4 Kasım sabahı eve bizim için Filyasyon ekibi gelerek bana eşime ve oğluma sürüntü testi yaptılar. Covid-19 ilaçlarını bıraktılar. İlaçlar; Korokin 200 mg sabah bir akşam bir içilecek. Favicovir 200 mg ilk gün sabah sekiz adet akşam sekiz adet alınacak.

 Sonrasında sabah akşam üç adet olarak devam edecek. Şimdi yapılan testlerimizin sonuçlarını bekliyoruz. Büyük ihtimalle bu akşam test sonuçlarımız çıkacak ama belirtiler çok net testin sonuçlarının Pozitif çıkacağına eminim. Her gün beni, eşimi polis karakolundan arıyorlar evde olduğumuzun teyitini alıyorlar. Bir ihtiyacımızın olup olmadığını soruyorlar buradan bu süreçte bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yaşadıklarımı gün gün aktarmaya devam edeceğim devleti bu süreçte yanınızda hissetmek kadar güven verici bir şey yok. Tüm sağlık çalışanlarımıza ve emniyet güçlerimize Allah dayanma gücü versin

‘’Zor diyorsun, Zor olacak ki imtihan olsun’’ Hz.Mevlana

Yorumlar (16)
BANU DEMİREL 3 yıl önce
arkadaşım çok geçmiş olsun ailene ve sana acil şifalar diliyorum
BANU DEMİREL 3 yıl önce
Yazılarını fırsat buldukça okuyorum, çok başarılı. Tebrik ederim.
Okan kaptan 3 yıl önce
Geçmiş olsun kendinize dikkat edin
Serhat Demir 3 yıl önce
Geçmiş olsun başkan rabbim hepinize şifa versin inşAllah
Vedat Şentürk 3 yıl önce
Geçmiş olsun Adem Allah şifa versin inşAllah
İLKAY ÇOLAKOĞLU 3 yıl önce
Merhaba Adem Abi
Çok Geçmiş olsun Sana Ve Ailene Allahtan Acil Şifalar Diliyorum
Nezih 3 yıl önce
Geçmiş olsun Adem Bey. Acil şifalar diliyorum
Yavuz 3 yıl önce
Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P