banner209

banner177

banner193

05.10.2022, 15:40

DÜNYADA ASLA ŞİKAYET EDENLERE YER YOKTUR.

Düşüncenin gücüne inanır mısınız? açık yüreklilikle söyleyebilirim ki ben inanıyorum. “Aklımız bizim en üstün gücümüzdür” ve insanları akılları yönetir. Yani siz ne düşünüyorsanız ona dönüşürsünüz. İnsan düşündüğü şeydir ve düşüncelerinin toplamlı da onun karakteridir.

İnsanların eylemlerinin sebebide düşünceleridir. Eğer siz bir eylemde bulunuyorsanız bunun altyapısın da kesinlikle sizin düşünceleriniz vardır. Eğer asil ve yüce karakterli bir insanla tanışırsanız bu şans eseri olmuş bir şey değildir. Bu sizin doğru düşüncelerinizin birikimi ile olur. İğrenç aşağılık insanlarla da karşılaşıyorsanız bunu bir düşünün derim. Bir insan şartların zalimliğinden veya kaderin cilvesinden dolayı kötü şeyler yaşamaz. Aşağılık düşüncelerinden dolayı bunları yaşar insan. “Kendi şartlarımızı kendimiz oluştururuz”. Neyi ne niyetle yaptığınızı gözden geçirin.

Hayatımızı etkileyen her şeyin sebebinin dış mihraklar olduğunu söyleriz. Hâlbuki her şeyin asıl sebebi biziz. “Aklımızın bahçesine” ne ekersek bir gün mutlaka o nu biçiyoruz. Düşüncelerinizin tohumlarına dikkat edin. Eğer siz kötü düşüncelere sahipseniz, bedeniniz zaten hastalığa yakalanacaktır. Tam aksi yönde olan kişilerin ise hani halk dilinde hep söylenir, kalbinin güzelliği yüzene vurmuş diye, aslında güzel düşünceleri yüzüne vurmuştur. Sonuç olarak hastalıkta sağlıkta kökenini bizim düşüncelerimizden alır. Beden aklın hizmetçisidir.

Eğer hayatınızda bir hedefiniz veya bir amacınız yoksa siz çok önemli yakınmaların ve sıkıntıların esiri olursunuz. Hedefinize giden yolda asla korkuya ve şüpheye kapılmayın. Çünkü korkuya dair düşüncelerin bir insanı mermi kadar hızlı bir şekilde öldürdüğü bilinmektedir ve daha yavaş olsa da aynı kesinlikle sürekli olarak binlerce insanı öldürdüğü bir gerçektir. Bir insanın başardığı veya başaramadığı her şey, kendi düşüncelerinin neticesidir. Bir insan nasıl düşünürse öyledir ve nasıl düşünmeye devam ederse öyle de kalır.

Hayal ettikçe hayal ettiğiniz şeye dönüşürsünüz. “Hayaliniz bir gün olacağınız şeyin vaadidir”. Hayaller gerçeklerin fideleridir. Üzerinizde denetim sağlayan arzunuz kadar küçülecek, hâkimiyet kuran isteğiniz kadar büyüyeceksiniz.

Biz ne isek dünyamızda odur. Her ruh kendinden olanı kendine çeker. Yani bize ait olmayan hiçbir şey bize gelmez. Eğer biz mutluysak bunun sebebi biziz. Mutsuzsak da bunun sebebi biziz. Koşullar biz izin verdiğimiz sürece bizi etkiler. Dikkat edin başımıza gelen tüm olayları kendi düşüncelerimizin kumaşı ile giydiriyoruz. Dünya yansımandır senin, sonuç olarak tencere yuvarlanır kapağını bulur. Benzer benzeri çeker.

“Dünyada asla şikâyet edenlere yer yoktur”. Endişe bir nevi ruh intiharıdır. “Kendinize acımaktan vazgeçin”. Çünkü siz kendinize acıdığınız zaman, bundan daha alçaltıcı, küçültücü, ruhsal olarak çöküntü yaratacak başka eylem daha yoktur. Bundan kurtulun. “Böyle bir yara kalbinize yerleşirse”, siz daha iyi bir hayata, mümkünatı yok kavuşamazsınız. “Neye inanırsan onu yaşarsın.” Kelimenin tam anlamıyla ne düşünüyorsak oyuz.

Sonuç olarak,

“Aklınızda yücelttiğiniz hayal, yüreğinizde taçlandırdığınız ideal her ne ise, hayatınızı bunlarla inşa edersiniz; bunlar olursunuz.”

Sağlıkla ve neşeyle kalın…

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:53
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:09
Yatsı 21:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P