banner201

banner177

banner207

MIZRAK MAKİNE ÜRETİYOR, DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR

Bursa’da mobilya ve orman ürünleri sektöründe kullanılmak üzere makineler üreten Mızrak Makine, son teknoloji ile piyasaya sunduğu Royal 8 ile hem müşterilerine kolaylık sağlıyor hem de ithalatın önüne geçiyor.

EKONOMİ 01.09.2021, 16:27 16.12.2021, 11:41
MIZRAK MAKİNE ÜRETİYOR, DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR

Ömer KARAKAYA (Bursa Haberdar)

Bursa’da 1976 yılında başladığı makine üretim sektöründe hızla büyüyen Mızrak Makine, yeni nesil ürettiği makinelerle müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 20 bin metrekarelik alanda, yurtiçi ve yurtdışındaki büyük firmalara makine üretimi yapan Mızrak Makine, Türkiye’nin ithalatını azaltırken, ihracatına da katkı sağlıyor.   

HEM HIZ HEM ZAMAN KAZANDIRIYOR

Mızrak Makine Endüstri Mühendisi Ömer Mızrak, Türkiye’de ilk kez üretilen Royal 8 hakkında bilgiler verdi. 2021 yılında piyasaya sürdükleri Royal 8’in tamamen bilgisayar kontrollü bir makine olduğuna değinen Mızrak, dakikada 25 metrede hem işlem yapıp hem de tırım yapabilen Royal 8’in hız ve zaman konusunda büyük bir kolaylık sağladığını ifade etti. Servo kontrollü, otomatik tırım ve kayış besleme sistemi ile çalışan Royal 8’in özellikleri sıralayan Ömer Mızrak, şunları söyledi: “Royal 8, uçan testere diye tabir edilen, baş son kesme sistem ile çalışıyor. Son teknoloji ile üretilmiş endüstriyel bir makine. 9 metre boyunda olan Royal 8, mobilya atölyelerinde 7/24 rahatlıkla kullanılabilecek bir potansiyele sahip. Normal bir makine dakikada hız olarak 10 ile 15 metre çalışabilirken, Royal 8 dakikada 25 metre çalışabiliyor. Rakiplerine göre çok daha seri bir makine. Diğer makinelerde, 60 santim arayla parça verilirken, Royal 8’de bu ara 30 santime kadar iniyor. Bu da üreticiye hız ve zaman kazandırıyor. Örneğin 1 haftada bitecek bir iş Royal 8 ile 3 günde bitebiliyor.”

İŞÇİ GÜCÜ AZALIYOR, ÜRETİM ARTIYOR

Uzun vadeli üretim aşamasında termin süresini minimuma çeken Royal 8’in tasarruflu bir makine de olduğuna dikkat çeken Ömer Mızrak, “Royal 8, iş gücünü azalttığı gibi, üretimi de arttırıyor. Makine sensör sistemi ile çalıştığı için güç tasarrufu da sağlıyor. 1 dakika işlem yapılmadığında kendi kendini kapatıyor ve gereksiz elektrik tüketiminin önüne geçiyor.” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR TEK MIZRAK MAKİNE ÜRETİYOR

Türkiye’de Royal 8 seviyesinde bir makine üretimi olmadığının altını çizen Ömer Mızrak, “Bu teknolojideki çoğu makine, ithal olarak geliyor. Uçan testere değimiz servo motorlu sistemi Türkiye’de bizim gibi üreten bir firma bulunuyor. Daha basit şekilde üretilen makineler var. Türkiye’de uçan testere sistemini yapan ilk firma da biziz. Royal 8’in en sevdiğimiz özelliği de bu. Bu teknolojideki bir ürünü yerli ve milli olarak bizim firmamızın üretmesi, bizleri gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P