banner177

banner193

ULUDAĞ OSB HEDEFİ BELİRLEDİ: 30 BİN İSTİHDAM, 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, pandeminin olumsuz etkilerini geride bıraktıklarını ifade ederek, 2023 yılına kadar 30 bin istihdam, 1 milyar dolar ticaret hacmi hedefi koyduklarını söyledi.

EKONOMİ 01.09.2021, 16:06
ULUDAĞ OSB HEDEFİ BELİRLEDİ: 30 BİN İSTİHDAM, 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Pandemi döneminde yaşanan ekonomik durağanlığın yavaş yavaş ortadan kalktığını belirten Başkan Aydın, genel süreci değerlendirerek, “Öncelikle Kovid 19 salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başlamak isterim söze. Bu olağanüstü durum bütün dünyayı sarstı. Hem sağlık, hem sosyal yönelimler hem de ekonomik stratejiler olumsuz etkilendi. Bizler de salgından ve salgın önlemlerinden payımıza düşeni aldık. Bursa’nın doğusunda bulunan Gürsu ve Kestel ilçelerinde 266 işletme ve fabrika üretimini sürdürmektedir. Ancak son bir buçuk yıllık sürede ihracat kapasitemiz yüzde 30 oranında düşmüş bulunuyor. Aynı şekilde toplam 20.000 kişiyi bulan işgücümüz 16.000’e kadar düşmüştü” dedi.

İHRACAT RAKAMLARI ARTTI

Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Salgın boyunca Uludağ OSB üyesi şirketlerimiz ile işbirliği yaparak işçilerin Kovid 19 hastalığı hakkında, bu hastalıktan nasıl korunacakları hakkında ve alınması gerekli önlemler anlamında eğitim toplantıları düzenledik. Bu toplantılar duyarlılığın artırılması anlamında çok faydalı oldu. Üretimin aksamaması için elimizden gelen desteği sağlamaya çalıştık. Hem üretim sahası, hem de pazarlama sahasında neler yapılacağı konusunda uzman isimlerden destek aldık. Bu olumsuz tablonun değişmeye başladığını söyleyebilirim çünkü hem ihracat rakamları hem de istihdam rakamları hızla artmakta.”

İŞLER AKSAMADAN AŞILAMA ORANI ARTTI

Mobil aşı uygulamasına da değinen Aydın, “Sağlık Bakanlığımızla ortak bir çalışma düzenledik ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz ile bir araya gelerek işçilerimizi fabrikada çalışırken aşıladık. Bu tutum, neredeyse bütün işçilerimizin sağlığına ve yaşam kalitesine önemli katkı sağladı. Böylece işlerin aksaması engellendi ve aşılama oranının artması sağlandı. İnsan sağlığının öncelenmesi adına Uludağ OSB Müdürlüğümüz oldukça seri hareket ederek sonuca ulaştı” diye konuştu.

30 BİN İSTİHDAM HEDEFİ

Ekonomi çarklarının günden güne daha hızlı dönmeye başladığını belirten Başkan Aydın, şunları söyledi: “Üretimin arttığını söylemek mümkün. Bu ifadeyi, enerji tüketiminin artmasına dayanarak kullanıyorum. Salgın döneminde elektrik ve doğalgaz tüketimleri yüzde 30’lara kadar düşmüştü. Ancak şimdi gözlemliyoruz ki, yüzde 90’ların üzerine çıkılıyor. Salgın olmasaydı yıllık artış oranlarımız daha da yüksek olacaktı. Ancak Bursa sanayicisi dirayetli ve çalışkandır. Kısa sürede üretim ve pazarlama faaliyetlerinin ivmeleneceğine olan inancım tamdır. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023’te daha büyük hedeflere ulaşmayı amaçlıyoruz. Bursa’da 3. ve Türkiye’de 7. büyük OSB’yiz. Yıllık 500 milyon dolarlık bir ihracat hacmine sahibiz. 266 işletme/fabrikada 20.000’e yakın insanımız istihdam ediliyor. Gürsu ve Kestel bölgelerindeki ekonomik gelişim önce Bursa’ya sonra Türkiye’ye önemli katkılar sağlayacaktır. 2023 hedefimiz 1 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak ve çalışan anlamında 30.000 kişilik kapasiteye çıkmaktır.”

BÖLGEYE GES PROJESİ KAZANDIRILACAK

Kurulan Buhar santrali ile birlikte enerji maliyetlerini minimuma çeken, Uludağ OSB, şimdi de bölgede 25 megavat gücünde GES kurmayı planlıyor. Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın bölgede üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yapılan protokollerle çevresel etkileri en aza indirme adına çalışmalar yürütüldüğünü, OSB yönetimi olarak suyun tekrar geri dönüşünü sağlayacak endüstriyel tesisler planladıklarını, ileri arıtmayla suyun yeniden üretimde kullanılması için projeler geliştirdiklerini bildirdi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P