banner177

banner193

17.02.2020, 12:48

Gerçekten kahramanlar var

Kalemi her elime aldığımda içimi bir korku sarar acaba yine ucunu fazla mı sivrilttim diye ya yazarken ucu kırılır da o keskin uç birisine sıçrayıp canı yanarsa ya kalem elimden fırlayıp birine batarsa... Hep bir tedirginlik vardır içimde, çok dikkat etmeye çalışırım örneğin bastırmam kalemimi ne kağıda zarar vermek isterim ne de yazıma.  Ne zamanki yazacaklarım kağıdın üzerine dökülmeye başlar,  işte o zaman bakarım kalemimin de eski sivriliği kalmamış artık kalemim kağıdın üzerinde dans edercesine harflerin üzerinden kaymakta rahatlarım.  Bilirim kimse zarar görmeyecek ne kalemimden ne de kalemimin yazdıklarından.

Ne güzel söylemiş Mevlana Celaleddin Rumi; dost acı söyleyen değil, acıyı tatlı söyleyebilendir. Ben dostum ama herkese dost olana... Uzun yıllar siyasetle uğraştım az çok Bursa siyasetini tanıyor ve Bursa siyaseti  tarafından da tanınıyorum. Şimdilerde ne kadar uzak dursam da yakından takip ediyorum belki de yakından takip ediliyorum.

Ben ilk yazımı siyasi partilerin gerçek kahramanları mahalle teşkilatlarına hitaben yazmak istiyorum ve galiba bu yazı ile bir ilki gerçekleştiriyorum. Kahramanlar evet varlar, gerçekler. İnsanlar evlerinde çocukları, aileleri ile sıcak odalarında otururlarken onlar dışarıdalar. Gerçekler aynı filimlerdeki gibi karşılık beklemeden, menfaat gütmeden, tertemiz, kirlenmemiş, saf duyguların sahibi onlar. Gerçek inananlar tıpkı benimde bir zamanlar onlardan olduğum günler gibi şimdi hepsine müjde vermek istiyorum; artık sizi herkes duyacak ben yazacağım ama siz söyleyeceksiniz. Ben yazacağım ama emin olun kalemin sahibi sizsiniz. Beraber bayrak asarken üşüdüğümüz günler gibi aynı kapı kapı dolaşırken kuru ekmeği böldüğümüz gibi. İnandığımız ve inandıklarımızın peşinden giderken sadece tek istenilenin bir mum olmak ve ateşinizle başka bir mumu yakmak olduğunu anlatana kadar kalemde sizin kağıtta. Mevlana’yı dinleyeceğiz bu sefer; acıyı, tatlı söyleyeceğiz, farkındalık yaratacağız gerçek sihrin 'beraber' kelimesinde olduğunu anlatacağız. En baştan inat ile bıkmadan herkes için, her şey için, gerçek sihrin 'beraber' kelimesinde olduğunu haykıracağız! Unutanlara, unutturanlara...

Yorumlar (24)
Bekir YÜZGÜLEÇ 4 yıl önce
Hayırlı olsun
Başarılar diliyorum..
Bizde şuraya bir beyit koyalım Mevlanadan
""Kalp denizdir , dilde kıyı""
""Denizde ne varsa ,kıyıya o vurur""
Seyfo 4 yıl önce
Hayırlı olsun merakla bekliyoruz
Muhammed Aydın 4 yıl önce
Hayırlı olsun-Etkileyici bir başlangıç oldu devamını merakla bekliyoruz.
Mazo 4 yıl önce
Cesur yürekli bir yazar kazandık
Yavuz 4 yıl önce
Hayırlısı olsun, dürüst doğru yazılarını bekliyor, takıp ediyoruz
Mustafa GÜNDÜZ 4 yıl önce
Hayırlı olsun. Hatırlayanlar dan olmak ümidiyle. Başarılar...
TARIK İLHAN 4 yıl önce
Hayırlı olsun, devamını bekliyoruz,.
Serhat Demir 4 yıl önce
Hayırlı olsun yolun açık olsun inşAllah
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P