banner201

banner177

banner193

17.02.2022, 12:15

HEKİMLER NEDEN EYLEMDE...

Garip değil mi.. Hekimlerin eylem yapıyor olması.. Çünkü hayal ettikleri hayat standardı ile yaşadıkları hiç uyumlu değil. Öyle diyorlar. Özellikle de eskiden beri gelen sendikalar ve hekim örgütleri -özellikle Türk Tabipler Birliği (TTB)- hekimlerin hakkını korumak yerine hekim üzerinden siyaset yapmayı kendilerine yol olarak benimsediler. Özellikle sendikaların yardımcı sağlık personelini veya kendi deyimleri ile tabip dışı personeli her durumda öncelemeleri hekimleri yalnız bıraktı.
 
Hatırlayın daha 6 ay önceye kadar metine ‘Tabip dışı personel’ ibaresini ekletip, hekim hariç diyerek, sağlık çalışanlarının ücretlerine zam yapıldı. Böyle olmasını isteyen başta iki sendika idi. Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen’den bahsediyoruz. Üstelik yine bu iki sendikanın başını çektiği örgütler aralık ayında hekime yapılan iyileştirmeyi iptal etmek için eylem yaptılar. Evet zam değil iyileştirme idi. Ona bile tahammül edemedi bu örgütler. İşin ilginç yanı hekim organizasyonu olan TTB’de bu oluşumun içinde yer aldı.
 
Bu sebeplerden hekimler kendilerini ciddi şekilde yalnız hissetmeye başladı. Sendikalardan zaten beklentisi olmayan hekimler TTB’nin de siyaset ve muhalefet olmaktan başka bir şey yapmadığını görünce kendi göbeklerini kendileri kesmeye karar verdiler.
 
Hekimler bunun üzerine üç sendika kurdular. Hekimsen, Hekim Birliği ve Tabipsen. Üçü de birlikte hareket etmeyi ilke edindiler. Hekim haklarını almak, daha sonra da tabip dışı personelin haklarını korumak için yola çıktılar. Haklılar mı? Galiba öyleler..
 
Sonra ne oldu? Hekim üzerinden, hekimi ve sağlığı ilgilendirmeyen siyaset yapmayı ilke edinen TTB bu eylemlere sahip çıkmaya çalıştı. Hekimlerin çoğu bundan rahatsızlık duydu. Geriye kalanlar da örgüt bizim ama yöneticileri değiştirmeli diye fikir beyan eder durumda. Diğer eski sendikaların durumu hekimler açısından vahim durumda. Baştan beri hekim ve hekim dışı personeli birbirine düşüren kararları peşpeşe alan, hekimi diğer sağlık personelinin hedefi haline getiren düşünce yapısını hekimler toptan reddetti. Her ne kadar şu anda hekim için görüşmeler yaptıklarını açıklasalar da sendikalarını kuran hekimler için yok hükmündeler. İnandırıcı gelmediğini söylüyor tüm hekimler. Bu yüzden de bu sendikelardan istifa eden hekimler kendi sendikalarına üye oluyorlar. Ve eylem yapıyorlar.
 
Zaten iyileştirme çalışmaları gündemde. Sağlık Bakanlığımız bu konuda adımları atıyor. Adalet Bakanı ile şiddet ve tazminat davaları için görüşüldü. Ücret iyileştirmeleri önceden beri inceleme altında. Çalışma şartları ile alakalı da iyileştirmelerin olması hekimlerin genel isteği.
 
Geriye TTB, Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen’in köstek olmaması kalıyor. Hekim eylemini destekler görünseler de doktorların güveni hiç yok bu kurumlara..

Yorumlar (2)
Duzceli 2 yıl önce
Sağlık-sen doktorlara verilmesin diye uğraşmadi herkese verilsin diye eylem yaptı sizden bunun üstünden siyaset yapmayın aldığınız bir çok kazanım sagliksen sayesinde önce sağlıkta birlik olmak lazım egoyla bu işler yürümez doktorlarımız bizim göz bebeğimiz ama ayrıştırmaya bırakın birlik olmaya bakın
Hüseyin aydın 2 yıl önce
Hocam TTB ile sağlıksen i aynı çuvala koymanız hiç hoş olmamış
Kınıyorum
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P