banner204

banner177

banner193

banner205

23.11.2020, 08:59

İKİNCİ KAPATMA..     

 Pek çoğumuzun beklediği hatta istediği kısıtlı da olsa ikinci karantina sürecini yaşıyoruz. Gerekli miydi? Evet. Hastanelerde yatış için bekleyen corona virüs vakaları varsa cevabı terddütsüz veriyorsunuz. Zaten etrafınızda salgın hastalığa yakalanan sayısının arttığını görmüyor muyuz? Hatta hastalığı geçirmiyor muyuz? 

    Sokağın kapatılmasını, maaşlı ve bu maaşını kaybetmeyecek olan kesim şiddetle istiyor. Nazla yaklaşan kim? Elbette esnaf, günlük-haftalık kazançla evine ekmek göteren işçiler. Bu kesim için sokağı kapatmak ekonomiyi kapatmak anlamına geliyor. Herkesin çoluğu çocuğu var. Kazancından edilen her insan anında muhtaç duruma düşüyor. O yüzden sokağı kapatmak hastalık için çözüm olabilir ama insanlar için daha büyük bir sorun açığa çıkıyor. 

    Tedavide elde ilaç da kalmadı. Şu an tüm ilaçların tedavi etkinliği tartışmalı. Elbette Sağlık Bakanlığı’mızın bu konuda çok geniş tecrübesi oldu. İlaç stoğu yaptık. Faydası var diyen de var. Yok diyen de. Ben etkinliğin sınırlı olduğunu düşünüyorum. Destek tedavisini zaten çok üstün bir etkinlikle vermeye devam ediyoruz. Ancak desteği verecek boş yoğun  bakım yatağı kalmadığında ne olacak? Bu desteği alamayan hastalarımız için kaçınılmaz sonucu hepimiz biliyoruz. Bu duruma çok da yakınız. 
    
    Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın her daim belirttiği gibi; eldeki en önemli savunma tedbir!  Bakanımız demişken, hasta vaka sayıları her yerde polemik konusu yapılıyor. Sayıları ve hatta test sayılarını ben çok önemsemiyorum açıkçası. Çünkü en anlamlı sayı hastanede, hatta yoğun bakımda yatanlar. Sayılar çok arttı, kapatalım sokağı... İnsanları yoksulluğa itelim... Bence bu çözüm değil. Hastalığın yayılma hızı en başında açıklandı. Hızlı ve riskli. O yüzden kişisel salgın tedbirlerini salgın bitene kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Çözüm burada. Her birimiz kişisel tedbirler konusunda yüksek konsantrasyonla çaba göstermeliyiz. 

    Enfeksiyonu ikinci hatta üçüncü defa geçirenler var. Aşının çözüm olacağını düşünüyoruz. Aşı çalışmalarında da sona gelindi. Yerli aşının insanlığın hizmetine sunulacağı Cumhurbaşkanı’mız tarafından açıklandı. Gurur duyduk.  Umarım aşı çözüm olur. Yoksa bu tekrarlayan hastalık sarmalı insanlığı daha çok uğraştırır..

    Aldığımız tedbir kadar güvendeyiz..

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P