banner204

banner177

banner193

banner205

05.11.2020, 12:41

İZMİR ZİYARETİMİZDEN KIZILAY NOTLARI

 

 Bursa Kızılay Şubesi olarak geçen gün İzmir’deydik. Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan, Kadın kolları Başkanı Ünsal Barutçu, Gençlik kolları başkanı Elif, Şube Müdürü Tanju Kılıç ve Genel Hizmetler Müdürü Semih Aksoy ile beraber deprem bölgesinde. Biz gittiğimizde enkazlar kaldırılmış, arama kurtarma çalışmaları henüz bitmişti. Ama uykusuz, yorgun ekipleri gördük orada. İşlerini layıkıyla yapmanın gururu, ölenlere üzüntüleri, kurtardıklarına sevinçleri.. Hepsi birden okunuyordu gözlerinden... Devlet kurumlarıyla, belediyeleriyle duruma hakim idi. Tabi JAK, AFAD, AKUT, ANDA, İHH daha bir çok ekip orada idi. Ama milletimizin göz nuru KIZILAY daha yirminci dakikadan itibaren sahada imiş. İlk kurtarmaları yapmışlar. İlk çayı, ilk çorbayı dağıtmışlar. Suyu, hatta meyve sularını..
    Genel Merkezi, diğer şubelerinin desteği tamdı Kızılayımızın. İyilik hareketi tüm şefkati ile İzmir’de idi. Bu şefkat hareketi 2500 gönüllüsü ile hem afetzedelere hem de sahada çalışanlara yetişmişler. Basından polise, arama-kurtarma ekiplerinden vatandaşa hepsine dokunmuşlar. Kurulan çadır kentte psikolojik destekten çocukları eğlendirmeye, sıcak yemekten giyim kuşama, ısıtıcı, battaniye ve daha bir çok destek...    Zaten bizi Kızılay kıyafeti ile gören Emrullah Avukatımız hesabımızı ödedi, başka bir esnaf yolda çay-kahve ücretini almadı. Enkaz alanının yanında bursa ekibi olduğumuzu fark eden bir hanımefendi minnet dolu gözlerle teşekkür ediyordu bize. Gönüllere dokunan Kızılaycıların marifeti. Gurur duyduk Kızılayımızla. Siz de gurur duyun. Çünkü Kızılay’ın sahibi de, gönüllüleri de sizsiniz.  
    Elbette Kızılay veya başka bir  yardım kuruluşu profesyonel çalışanları ile bu yükün altından kalkamaz. Gönüllü vatandaşlarımız yükü sırtlanınca iş hem çabuk halloluyor, hem de layığınca yapılmış oluyor. Gönüllü sayımızı arttırmak da başka bir hedefimiz oldu bizim. 
    İzmir’de yardımların şimdilik yeterli olduğunu, ihtiyacın fazlasıyla karşılandığını gördük. Yurdun dört bir yanından hem nakdi hem de ayni yardımlar ihtiyacı görmekte. Nakit yardımlar daha faydalı olacakmış gibi duruyor. Çünkü ihtiyaçtan fazla yiyecek depolanmasında zorluklar yaşanabilir. Ya da çabuk bozulmayacak paketleneler yapılmalı. Biz de Bursa için planlamalarımızı yaptık. Önceliğimiz Afet merkezi olacak. Mevcut afet merkezimizi değerlendirip güncellememiz gerekiyor. Ödevlerimizi çalışıp görevlerimizi ifa etme zamanı. Elimizi çabuk tutmamız da lazım. Tabi mevcut ekonomik durumla yapmamız mümkün değil. Bağış yollarını tekrar aramamız gerekecek. Yaptığı tüm etkinlik ve eylemleri bağışlar ve bağışçıları ile yapan Kızılay olarak yine destek arayışına çıkacağız. İnşallah gerekli desteği bulup gerekenleri yapacağız. Motivasyonumuz tam..
    Sağlıcakla kalın..

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P