banner177

banner193

12.11.2021, 12:21

Keşke Aşı OLSAYDIM..

Onlarca yazı yazdım pandemi süresince. Tabi kimlere, ne kadar ulaştı bilemiyorum. Ancak virüsün nasıl davranacağını, vasıflarının ne olacağını bilmedik, katı önlemler aldık, anlattık. Virüsü ve davranış şeklini anladıkça önerilerimizi değiştirdik. Maske dedik, mesafe dedik, aşı dedik. Tedavi dedik, yoğun bakım dedik. Geldiğimiz noktada 'pandemi gündemi' sadece hastanelerde kaldı gibi..

Evet servisler ve yoğun bakımlar doldu tekrar. Yine yakınlarımızın yoğun bakımlarda yattığını, hatta bu illet yüzünden kaybettiklerimizi duymaya başladık. Artık çocuklarımız da tehlike çemberinin içine girdi. Son varyantlar çocukları da etkilemekte. Her ne kadar oranları yine erişkinlere nazaran düşük olsa da yoğun bakım yatışlarını daha sık duymaktayız.
'Aşk olsun' aşı yaptırmayanlara, yaptırmayın diyenlere. Popülarite peşinde koşan hekim, köşe yazarı, gazeteci, sosyal medya fenomenleri aşı karşıtı olmuş. Hatta bazıları bunu muhalefet aracı yapmış ortalığa düşmüşler. Ne bildikleri bir şey var ne de tecrübeleri. Binlerce profesörün yayın ve söylemlerini yok sayıp, bir iki ünlü olma hırsındaki meczubun peşinden koşuyorlar. Önlerine, ne kadar bilimsel yayın koysan da, ne kadar anlatsan da fikirleri değişmiyor. Çünkü fikirlerinin maksadı halk sağlığı değil. Aşı olmadığı için, aşı önerilmediği için ölen annelerin, bebeklerine bakıyoruz şu an. Altı aydır bas bas bağırıyoruz aşısızların dalgası olacak; aşı olmayanlar hastaneleri, yoğun bakımları dolduracak diye.

Bu yoğun bakımlardan taburcu olanlardan ne duyuyoruz biliyor musunuz? Bu aşı karşıtlarının dümen suyuna girip aşı olmayanlardan? ‘keşke aşı olsaydım’.. Yoğun bakımda yatanların %95’i aşısızlar, tek aşılılar ya da iki Sinovac yaptırmış olanlar. Şimdi 4. hatırlatma dozu çıktı, buna da sitem ediyorlar.

Sağlık Bakanı’mızı yorduk, hekimlerimizi yorduk, hemşire, teknisyen cümle sağlık çalışanını yorduk. 'Dikkat edin' diyoruz. Temaslılar dışarıda fink atıyor, hatta testi pozitif çıkanlar sağda solda önlem almadan geziyor. Birileri de diyor, 'pandemi aşılılar yüzünden bitmiyor..' Hadi oradan..

Pandeminin etkisi azaldı. Ama virüsün etkisi azalmadı. Aşısızlar, hala çok tehlikeli. Aşımızı olalım. Hatırlatma dozlarını da olalım. Çocuklarımıza da aşılarını yaptıralım. Yoğun bakımda yatıp da taburcu olabilirsek ‘Keşke aşı olsaydım’ dememek için...

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P