banner204

banner177

banner193

banner205

BURSA'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Nilüfer Belediyesi, üniversite öğrencilerinin şehir içi ulaşım giderlerini üstlenecek. İkameti Nilüfer’de olan üniversite öğrencilerinin, 160 binişlik Burulaş Öğrenci Abonman 1. Tip (Kısa hat) kartının ulaşım masrafları, şubat-haziran ayları arasında Nilüfer Belediyesi tarafından karşılanacak.

NİLÜFER BELEDİYESİ 02.02.2023, 12:35 02.02.2023, 12:38
BURSA'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Nilüfer Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısının ilk oturumunu Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem başkanlığında, Nilüfer Barış Meclisi Salonu’nda gerçekleştirdi. Gündem maddeleri ve önergelerin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Nilüfer Belediye Meclisi, sosyal belediyecilik örneği olan bir karar da aldı. Nilüfer Belediyesi, ikameti Nilüfer’de olan ve ikametini Nilüfer’e taşıyacak olan üniversite öğrencilerinin şehir içi ulaşım giderlerine önemli bir destek sağlayacak. Buna göre, 5 bin üniversite öğrencisinin şubat-haziran ayları arasında 160 binişlik Burulaş Öğrenci Abonman 1. Tip (Kısa hat) kartının ulaşım giderlerini, Nilüfer Belediyesi üstlenecek. 5 bin üniversite öğrencisinin 160 binişlik ulaşım abonman kartının masrafları, 5 ay boyunca Nilüfer Belediyesi tarafından karşılanacak. Nilüfer Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararla birlikte, üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdikleri hizmetlere bir yenisini daha eklediklerini belirten Başkan Turgay Erdem, “İlçemizde yoğun olarak yaşayan üniversite öğrencilerine ulaşım desteğinde de bulunacağız. Bu sayıyı ilk olarak 5 bin olarak ön gördük. Daha fazla talep olursa bunu değerlendireceğiz. Hem öğrencilerimize katkı olsun hem de onlara Nilüferli olduklarını hissettirmek için böyle bir karar aldık” dedi.


İkamet adresi Nilüfer’de olan ve ikametini Nilüfer’e taşıyan üniversite öğrencilerinin bu hizmetten faydalanabileceğini söyleyen Başkan Turgay Erdem, “Öğrencilerimizin üniversitelerin açık olduğu zaman içinde ulaşım giderlerine destek olacağız. Nilüfer’de ikamet eden üniversite öğrencileri bu imkanlardan faydalanacak. Bildiğim kadarıyla yurtlarda kalan öğrenciler, ikametgah alamıyorlar. Eğer onlar da ikametlerini Nilüfer’e alırsa, bu hizmetten faydalanabilirler” diye konuştu.
Bu hizmetten faydalanmak isteyen üniversite öğrencilerinin başvuruları için duyuru, önümüzdeki günlerde Nilüfer Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılacak.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P