banner177

banner193

NİLÜFER'DE DEPREMZEDELERE ÖZEL MARKET AÇILDI

Nilüfer Belediyesi, Bursa’ya gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaları için Dayanışma Marketi’ni hayata geçirdi. Bursa’ya taşınan afetzedeler,  yardımseverlerin desteği ile oluşturulan Üçevler Spor Tesisi’ndeki Dayanışma Marketi’nden ihtiyaçlarını alabiliyor.

NİLÜFER BELEDİYESİ 15.02.2023, 15:24
NİLÜFER'DE DEPREMZEDELERE ÖZEL MARKET AÇILDI

Deprem bölgesi için destek çalışmalarını artırarak sürdüren Nilüfer Belediyesi, hem bölgeye yardımcı ekip ve ihtiyaçları yolluyor hem de Bursa’ya gelen afetzedelerin yaralarının sarılması için çalışıyor. Bursa’ya yerleşen depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşımaları için Nilüfer Belediyesi, Üçevler Spor Tesisleri’nde Dayanışma Marketi açtı.

Kuru gıda, konserve,  kutu süt, hijyen malzemesi, bebek bezi, bebek maması, giysi, ayakkabı, nevresim, battaniye, yorgan gibi temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı Dayanışma Marketi  saat 10.00 ile 20.00 arasında  hizmet veriyor.


Yardımsever vatandaşlar da  Nilüfer Belediyesi sosyal medya hesaplarında sürekli güncellenerek yayınlanan ihtiyaç malzemelerini, afetzedelere ulaştırılması için Üçevler Spor Tesisleri’ne  getirmeye devam ediyor. Böylece yardımlar doğrudan ihtiyaç duyan depremzedelere ulaşıyor.

Hatay Samandağ’da vatandaşların barınmaları için çadır kent kurma çalışmalarını da sürdüren Nilüfer Belediyesi, bölgeye yeni ekipler yolladı. 3 zabıta,  bir zabıta aracı, 3 temizlik görevlisi, bir çöp kamyonu ve  üç çöp konteyneri, dezenfektan malzemeleri ile teknik ekip Hatay’a doğru yola çıktı. Ekibi belediye binası önünden uğurlayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Bölgeye gönüllü olarak gitmek istediniz bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Orada şartlar zor, sizin de elinizden geleni yapacağına eminim.  Oradaki insanlar kendilerine bir elin değmesini istiyor, bizler de o el olacağız.  Onlara dokunup yaşadıkları travmayı azaltamaya çalışacağız” diye konuştu.  

Nilüfer Belediyesi, Kızılay Kan Merkezi ile birlikte deprem bölgesindeki yaralılar için kan bağışı kampanyasını da sürdürüyor. Bursa Kızılay Kan Bağışı Merkezi , Halk Evi’nde 14 ve 15 Şubat tarihlerinde gün boyu  belediye çalışanları ve vatandaşlardan kan bağışı aldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P