banner201

banner177

banner193

06.03.2021, 22:22

NORMALLEŞTİK Mİ?

 Özeti hemen geçeyim, isteyen yazının tamamını okuyabilir. Aslında normalleşmedik tabi ki. Toplumsal istek baskıya dönüşünce Devletimiz tedbirleri gevşetti. Ancak zaten kötüye giden durum şimdi daha da kötü oldu. Herkesi suçlayabiliriz. Ama bu hiçbir şeye çare değil. Eğer tedbirlere uymazsak kısa sürede haritadaki bütün iller en kötü renk olarak belirlenen kırmızıya bürünecek. Şimdilik ne aşı ne de hastalığı geçirmiş olmak çare olmaktan uzakta. Aşı yapılma sayısı arttıkça çözüme yaklaşırız. Şimdi açıklayalım.

Hepimiz kişisel tedbirler olan maske, mesafe temizliği biliyoruz. Hasta sayılarındaki artışı ne Devletin aldığı kararlara ne hastanelerdeki tedavilere bağlayabiliriz. Orda kalabalığa izin verildi, o zaman burada da izin verin demek çözüm değil. Olmadığını göreceğiz ne yazık ki. Asıl mesele kişisel tedbirlere uymak, tedbirleri kontrol edenlere izin vermek, destek olmak. Tüm ülkede tam kapanma da çözüm değil lokal tam kapanma da. Zaman kazandırır sadece. Kişisel tedbirlere uyulmadan açılma hasta sayılarında hemen artışla kendini gösteriyor.

Tabi hep beraber rahatladık. Kasım-aralık aylarındaki sıkıntılar azalınca rehavete kapıldık. Ne çabuk unuttuk servis ve yoğun bakımlarımızın dolduğunu. Kayıplarımızın sayısı hala yüksek. Etrafımızdaki insanlara hatta kendimize hastalık bulaşınca anlamıştık durumun ciddiyetini. Yakınlarımızı, arkadaşlarımızı kaybettik. O zaman hepimiz nasılda tedbirler yetersiz diyorduk. Tam kapanma olsun diyorduk. Şimdi açılsın diye yaygarayı basıyoruz. Biz normal miyiz ki normalleşme olsun… Devletimiz belirledim kriterleri hadi bakalım hodri meydan dedi… Tedbirlere uyarsanız açılır uymazsanız kapanırsınız…

Salgında çözüm belli. Hepimiz de biliyoruz artık. Aşılar vurulacak. Herkes aşılanana kadar tedbirler devam edecek. Devletin alacağı toplumsal tedbirlerin derecesi kişisel tedbirlerin uygulanma seviyesine bağlı. Hepimiz devlet şöyle yaptı, böyle yapmadı diyoruz. Devlet kim? Devlet biziz. Vatandaş olmazsa devletin varlığından söz edemeyiz. Kabul etmeliyiz ki onu da biz yaptık, bunu da. Ben uydum ama tedbirlere diyenlerimiz tabi ki vardır. Ben de uyuyorum elimden geldiğince. Ama herkesin tam katılımla başarı elde edebileceği bir durum bu.

Umarım tedbirlere uyduğumuz, hasta sayılarının azaldığı sabahlara açarız gözümüzü.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P