banner204

banner177

banner193

banner205

11.11.2020, 15:29

COVİD 19 GÜNLÜĞÜ İKİNCİ BÖLÜM

04 KASIM gece saat 22:00’ de Sağlık Bakanlığından telefon geldi. Test sonucumun POZİTİF olduğunu söylediler. Karantina günümü, on dört günden on güne çektiler. Tarafıma bırakılan ilaçları kullanmaya başlamam gerektiğini, ağır bir sağlık problemi yaşarsam 112 arayarak destek almamı bildirdiler. Eşimin ve oğlumun test sonuçlarını sorduğumda, sistemde sadece benim göründüğümü daha onların sonuçlarının çıkmamış olabileceğini söyleyerek konuşmayı sonlandırdık. Bu arada eşimin ve oğlumun karantina süreleri güncellenerek, benim pozitif olduğum günden başlayarak on dört gün olarak değiştirildi.

05 KASIM eşimin ve oğlumun test sonuçlarını E-Nabız sisteminden kontrol ettim, şükürler olsun ki test sonuçları ikisinin de negatif, hastalık onlara bulaşmadı. Bu konuda bana çok ilginç geliyor. Eşim, annem ile ilk günlerde benim kadar temasta bulundu. Fakat virüs bulaşmadı.  İster istemez benimle günlerdir aynı evde yaşıyor. Ne kadar dikkat etsek de insanlık hali… Aynı ekipmanların kullandığı onlarca şey var evimizde. Bunun örneklerini sıkça duyuyorum; evde baba oğul hasta fakat annede bir belirti yok. Burada kan gruplarımızın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Eşimin ve oğlumun kan grupları (0) RH, benim kan grubum (A) RH, hastalığı geçiren ve geçirmekte olan birçok arkadaşım ve tanıdıklarımla iletişime geçtim. Onlarda da aynı şeyler söz konusu… Belki de tesadüftür!  Benim ayaklarımdaki ağrılarım devam ediyor. Ağrı kesici Parol kullandığımda yaklaşık on dakika içerisinde ağrılarım sona eriyor.

06 KASIM sırtlarımda ve göğüs kısmımda ayaklarımdaki gibi ağrı var. Öksürük yok, hafif halsizlik hissediyorum. Dayanılmayacak gibi değil ilaçlarımı saati saatine kullanıyorum.

07 KASIM bugün çok iyiyim. Vücudumda hiç ağrı yok. İlk kez Parol içmedim. Genel olarak sağlık durumum güzel. Hatta evde kan dolaşımımı arttırmak için sporda yapıyorum. Her geçen gün hastalıkla ilgili olarak tecrübe sahibi oluyor insan. Annemde semptomlar devam ediyor. Şiddetli öksürük, sırt ve göğüs ağrıları var. Aile hekimimiz ile görüştük; Mucovit-C vitamini ile Desiferol-D vitamini takviyesi verdi. Şu an için annemin ağrıları, dayanamayacak seviyede değil. Bu neden ile 112 arayarak sağlık birimlerini de meşgul etmek istemiyoruz.

8 KASIM benim durumum gayet iyi. İlaçlarımı son kez içerek bitirdim. Eşim ve oğlumun durumu da stabil. Annemde semptomlar devam ediyor. Rahatsızlıkları aynı; sırt ve göğüs bölgesinde ağrı ile şiddetli öksürük…

 09 KASIM annemde öksürük kesilmedi. Aşırı öksürmekten nefes alıp vermede ağrıları artıyor. 112’yi arayarak annemi hastaneye gönderdik. Tabi biz karantinadayız… Kendisine eşlik etmemize izin verilmiyor. Yüksek İhtisas  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürmüşler. Kan tahlili, tekrar sürüntü testi ve tomografi çekilmiş. Bu hastalığın en büyük semptomu kanda pıhtılaşma yapması ve bu kan pırtıcıklarının ciğerlere giden damarları tıkaması… Bunu önlemek veya oluşan bir tıkanıklığı gidermek için anneme Oksapar iğne verildi. Göbek kısmından günde bir kez kendisi yapıyor. Birde Avelox antibiyotik ile Covid-19 ilacı Favira’ya tekrardan başlandı. Şimdi sürüntü test sonucunu bekliyoruz.

10 KASIM ‘’Yağmur yağmadığı halde tüm Türkiye’nin ıslandığı gün’’ Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ile anıyoruz. Bu gün daha iyiyiz. Benim karantina sürem Cuma günü bitiyor. Sağlık durumum iyi. Annemin testine E-Nabız üzerinden ulaştım, ikinci testin sonucu da Pozitif. Süreç annem için devam ediyor. İnşallah durumu daha kötüye gitmeden virüsü yenecek. Bu hastalığı geçiren yada şu an yaşayan herkese şifalar diliyorum. Sosyal mesafeye, maske kullanımı ve kişisel temizliğimize lütfen dikkat edelim. Sağlık, kazanılması ve korunması çok dikkat gerektiren bir konu. Fakat kaybetmemiz bir ana bağlı. Özellikle yaşadığımız pandemi döneminde, kendimize ve topluma karşı olan sorumluluklarımızın bilincinde olarak hareket edelim. Daha sağlıklı günlerde çok daha güzel konularda buluşmak dileğimle.

‘’Dün akıllıydım, Dünyayı değiştirmek istedim; Bugün bilgeyim, kendimi değiştirdim’’ HZ.Mevlana

Yorumlar (8)
Yavuz 3 yıl önce
Allah sağlıktan ayırmasın, ne demiş kanuni, yer yüzünde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Yakup 3 yıl önce
Allah herkse saglik sihT. Versinkurallara uyaim
Burhan keskin 3 yıl önce
Çok geçmiş olsun Allah gençliğine bağışlasın inşAllah selamlar
Nuran 3 yıl önce
Allah acil şifalar versin inşAllah annen de tez zamanda sağlığına kavuşur
Hasan 3 yıl önce
Rabbim tüm hastalara acil şifalar versin.
Amin
Süleyman 3 yıl önce
Allah şifalar versin geçmiş olsun
Ümit,bizim cafe 3 yıl önce
Geçmiş olsun Allah şifa versin kardeşim
E.Asam 3 yıl önce
Çok geçmiş olsun, ayrıntılı paylaşım için çok teşekkürler. Annenizin de en kısa sürede atlatması dileğiyle
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:38
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P