banner177

banner193

24.06.2023, 10:00

BAYRAM NE İDİ?

Bayram özlemdi, Bayram hüzündü, Bayram sevinç idi. Buluşmak, paylaşmak, ibadet etmekti..

Böyle bir bayramı daha yaşıyoruz. Hatay’dan kaleme alıyorum bu yazıyı. Artık merkez şehri olmayan, büyük çoğunluğu hayalet şehir olmuş Hatay’dan.. Birçok kurum gitmiş ama devlet hala mücadelesine devam ediyor. Sebat eden birtakım belediye ve STK’lar ile. 

Kaybettiklerimiz, özlem duyduklarımız hep aklımızda. Her ailenin kaybı, göç etmişi, köylere sığınmışları var. Dünün işçisi memuru, esnafı şimdi ihtiyaç sahibi olmuş..

Ancak hayat devam ediyor. Herkes duruma uyum sağlayıp rutinini oluşturmuş. Kimisi çadırda, kimisi konteynırda, kimisi köydeki evinde veya akrabasının yanında. Kalanlar bayram hazırlığında. Et yardımları ile de hatırlanan bu bayramda depremzedelere Kızılay aracılığı ile ulaşmamız mümkün.

Seçimleri bitirdik. Toplumun her kademesindeki siyasi ayrışmalar ve tartışmaların dozu azaldı. Bayram ile yakınlaşmanın ve paylaşımların artacağı hissiyatındayım. Bayramlarımız da bunun katalizörlerinden. 

İbadetimiz kadar muhabbetimizin arttığı, dargınların yakınlaştığı, özlemlerin giderildiği zamanlar değil mi bayramlarımız.. Depremden oluş saatinden beri görevlerim dolayısıyla göremediğim layıkıyla ilgilenemediğim akrabalarımı geziyorum ben mesela. Hatay Yayladağı’nda Annemin yanında, ahirete intikal etmiş babamın mezarının yakınlarındayım. Huzur ve huşu içindeyim. 

Bayramların bizler için hissettirdiği bunlar değil mi zaten? Kimisi yurt dışından gelmiş, kimisi uzak şehirlerden. Annesi babasının yanına hem ziyaret hem ibadet. Çocukların sevinçleri, gülücükleri bayramın tadını artırıyor elbet. Yaşlılarımızın çocuklara hasreti başka tabi. Çocuklar koşup oynadıkça etraflarında başka mutlu oluyorlar. Çocukların neşesi herkesi başka bir huzura sevk ediyor. 

Art arda çeşitli badireler atlattık ülke olarak. Buruk da olsa artık bayram var. Sevinçlerin ve mutluluklarımızın arttığı, huzuru paylaşarak pekiştireceğimiz günler var önümüzde. 

Çocukların gülücükleri kadar huzurlu ve mutlu bayram dileklerimiz sizlerle olsun. Herkese iyi bayramlar..

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P