banner177

banner193

Uludağ OSB  2023 hedefine koşuyor! 30 bin kişiye istihdam

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kalitesi, aldığı ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesi ile tescillendi. Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, Bursa’da bu belgeyi alan üçüncü OSB olduklarını vurgulayarak; “2023 hedefimiz olan 1 Milyar Dolarlık hedefimize emin adımlarla ilerlerken sanayicilerimizin kaliteli üretimle işbirliği ile ellerini güçlendirip, ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖZEL HABER 08.08.2019, 12:53
Uludağ OSB  2023 hedefine koşuyor! 30 bin kişiye istihdam

ÖZEL HABER : SERCAN GÜLER

AYDIN, “KALİTELİ ÜRETİMİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ”

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın OSB’nin faaliyetlerine ve gündeme ilişkin BursaHaberdar’a açıklamalarda bulundu.  Alınan belgenin önemine ve ihracatın önemine dikkat çektiği açıklamasında, “Üretimde kalite demek ihracat demek, ihracat demek, döviz kazandırmak ve ülkenin gelişmesi demek, tüm bu zincir birlikte olunca da ülkemizin sosyal refaha kavuşması demektir. İşin başından ilk noktasında toprağa ekilen tohumdur bu kalite belgesi. İlk adım olarak İSO 9001 belgemizden sonra 27001, 45001, 50001 belgeleri için süreci tamamlayıp sanayiye yansıtacağız.  Tüm fabrikalarda kaliteli üretiminin önünü açarak, bu ürünleri de ihracatta rekabet konusunda sanayicinin elini güçlendirerek, dünya pazarında ülkemize katkı sağlayabilmek için büyük çaba gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

2023 HEDEFİ;30 BİN İSTİHDAM, 1 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Uludağ OSB’de 244 firma faaliyet gösterdiğine vurgu yapan Aydın 2023 hedeflerinden şu sözlerle bahsetti, “350 Milyon Dolar ihracat yapan, 20 bin çalışanı olan bir bölgeyiz. 2023 hedeflerimiz var. 2023 hedefi çerçevesinde 1 Milyar Dolar ihracat yapan, yüzde yüz doluluğa ulaşmış bir OSB olmak yolunda ve en az 30 bin çalışanı olan bir bölge olmak haline gelmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 hedefleri arasında yine tüm problemlerini aşmış bir OSB olarak, kaliteli üretimimizi göz ardı etmeden kaliteli büyümek adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu hedefimizi de gerçekleştireceğimize inanıyoruz. İSO 9001 kalite belgemizi de alarak bu süreçte hedefe giden yolda bir basamak daha kat etmiş olduk.

“DAHA ÇOK ÜRETMEMİZ GEREKİYOR”

Bursahaberdar’ın,  “Sanayide kullanılan hammaddelerin büyük bir kısmının ithal olması sebebiyle döviz kurundaki artışın yurt içi piyasadaki maliyetlere yansıyarak enflasyondaki artışa neden olması gerçeğini düşündüğümüzde, yerli üretim için neler yapılmalı?” sorusuna cevap veren Aydın, “Globol bir dünyada yaşıyoruz, yerli üretimde de uluslararası arenada kalite standardını göz ardı etmeden onlarla rekabet edecek kaliteyi yakalamak gerekiyor. Bazı şeyler dışarıdan göründüğü gibi olmuyor, bölgemiz bu coğrafya tarihte hep sıkıntılı süreçlere sahne oldu. Bu coğrafyada en uzun süre kalan milletiz bizler. Bu coğrafyada kalıcı olmak için çok çalışmamız gerekiyor. Daha çok üretmemiz gerekiyor. Ben sanayicilerimizi ‘Çağımızın Alperenleri’ olarak adlandırıyorum. Şu an uluslararası mücadelenin tek yolu ekonomik gelişme ve üretimdir. Üretebilirsek, yerli katkı payını daha fazlalaştırabilirsek, ürün çeşitliliğimizi arttırabilirsek çok daha iyi yerlere geleceğiz.” cevabını verdi.


 

“KURTULUŞ YOLUMUZ İHRACAT”

İhracatın önemine bir kez daha vurgu yapan Aydın, “Türkiye’nin en büyük gider kalemleri şüphesiz petrol ve petrol türevleri önemli olan pazarı iyi okuyup bu Pazar göre hareket edebilmek. Ekonomideki toparlanma zaten somut verilerle kendini göstermeye başladı. Şu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada iyiye gideceğimizden şüphem yok. Tek kurtuluş yolumuz üretmek. Üretimi arttırıp, kaliteli üretim ve ihracat yapabilmek.” diye konuştu.

YENİDOĞAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Yenidoğan kentsel dönüşüm projesinin bölgeye ve Bursa büyük katkı sağlayacağını belirten Aydın projedeki son durumu şu ifadelerle anlattı, “33 bin metrekaresi OSB ait, 22 bin metrekaresi ise vatandaşa ait bir alan. Gürsu Belediyesi bilindiği üzere geçmişten gelen  borcu olan belediye, Belediyenin borç problemini aşabilecek en kolay çözümü OSB olarak ortaya koyduk. Beraber kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek için yola çıktık. Bizler kendi alanımızda bu projeye başlayalım, sonra eğer uygun görülürse ikinci etap olarak adlandırmak istedik. İlerleyen süreçte hem meclis üyeleri hem de Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek süreci beraber götürelim yönünde bir yaklaşımları oldu. Eğer olumlu dönüş olursa belediye ile beraber 55 bin metrekare alanda başlayacağız eğer olmazsa 33 bin metrekarenin birinci etabı olan 14 bin metrekare alanda iki ay içerisinde temel atmayı hedefliyoruz. Süreç çok uzadı. İnşallah ilerleyen süreçte gereken adımları Gürsu Belediyesi ile atacağız.  AK Parti İlçe Başkanı Zekariya Hacıoğlu’na olumlu yaklaşımlarından dolayı buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Şehrin doğu yakasının ve ticari faaliyetlerin gelişiminde hem de OSB problemlerinin çözümü noktasında faydalı bir proje olacak. OSB güçlü olursa Gürsu ve Kestel güçlü daha güçlü olacak çünkü tüm kamu kuruluşları, dernekler, spor  faaliyetleri ve benzeri konularda en az belediyeler kadar OSB olarak katkıda bulunduk, bulunmaya devam edeceğiz.”Uludağ Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Töreni’ne Törene AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Erdoğan, Gürsu Emniyet Müdürü Selahattin Şerbet, Uludağ OSB’de yer alan sanayi kuruluşlarının temsilcileri  ve çok sayıda davetli katıldı.

244 FİRMA YER ALIYOR

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın, törendeki konuşmasında, Bursa'da bu belgeyi alan 3'ncü bölge olduklarını söyledi. Süreci sonuna kadar götüreceklerini kaydeden Aydın, ISO 50001, ISO 45001 ve ISO 27001'i de alarak süreçleri devam ettireceklerini ifade etti. Uludağ OSB içerisinde 244 firmanın bulunduğunu dile getiren Aydın, ‘'Bu bölgedeki firmalarda kaliteli ürünlerinin üretiminin önünü açabilmek ve o ortamın hazırlanabilmesini sağlamak için bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha kaliteli ürün standardına ulaşmak ve onu elde edebilmek bizim açımızdan önemli. Çünkü kaliteli üretim demek uluslararası alanda ihracatta sanayicimizin elinin güçlü olması anlamına gelecek. Kaliteli ürün demek ise, ülkemiz açısından ihracat ve yanında döviz demek. Bunların hepsi ülkemizin kalkınması anlamına geliyor. Süreci tamamladıktan sonra 2023'te 1 milyar dolar ihracat rakamını yakalayıp, 30 bin çalışanı ve yüzde 100 doluluğu olan bir organize olabilmek için çalışıyoruz. Bunu başarabileceğimize inanıyoruz'' dedi.

ULUDAĞ OSB ADIM ADIM HEDEFE!  

BBS Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Yusuf Yılmaz da, 2018 yılının ağustos ayında Uludağ OSB ile geniş kapsamlı bir işbirliği protokolü imzaladıklarını ve kalite çalışmalarına başladıklarını belirtti. Yaklaşık 1 yıldır devam eden çalışmalar neticesinde OSB'nin 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarına ve belgenin önemine dikkat çeken Yılmaz, ‘'Çalışmalara başladığımız günden bu yana yönetsel sürdürebilirlik, finansal sürdürebilirlik, risk yönetimi ve katılımcılık hususlarını ön plana çıkarmayı çalıştık'' diye konuştu.

VEKİL ÖZEN, “SANAYİCİLERİN YANINDAYIZ”

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Uludağ OSB’nin çalışmaları bu belgeyle taçlandırılmış oldu. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizler bu güne kadar olduğu gibi sanayicimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Artık dayatmalara boyun eğmeyen bir Türkiye var.” diye konuştu.

VEKİL ÖZKAN, “ULUDAĞ OSB’YE İNANCIM TAM”

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın ve yönetimine bu çok önemli kalite yolculuğunda ulaştıkları bu önemli başarıdan dolayı kendilerini tebrik ederim . Sanayicilerimiz her şeye rağmen büyük bir özveri ile çalışıyor. Sanayicilerimiz bu özverisi olduğu sürece daha önce olduğu gibi bu krizleri de atlatacağız. Ekonomik durumu dış güçlere bağlamamamız lazım. Uludağ OSB’nin 2023 hedeflerine ulaşacağına canı gönülden inanıyorum”

OSB GÜÇLENİRSE İLÇE DE GÜÇLENİR

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsu halkı olarak sanayimizin kalitesini biliyoruz ama bu belge kaliteyi tescillemiş oldu. OSB'miz gün geçtikçe adından bahsettirir bir hale geldi. OSB'miz ne kadar güçlenirse ilçemiz de o kadar güçlenir. Uludağ OSB ile ortak projemiz olan Yenidoğan kentsel dönüşümünü de belgeli bir şekilde bu dönem sonuçlandırmayı hedefliyoruz'' dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:21
Güneş 05:58
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:04
Yatsı 21:34
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P