banner177

banner193

Her gün 3 milyon 100 aboneye UEDAŞ'tan kesintisiz hizmet

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova olmak üzere 4 ilde 57 ilçede 3 milyon 100 bin aboneye hizmet götüren Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ. 2020 yılı için yaklaşık 390 milyon TL’lik yatırıma hazırlanıyor. UEDAŞ Genel Müdür Gökay Fatih Danacı Bursa Haberdar Gazetesi’ne sektördeki son durumu değerlendirdiği açıklamalarında meskenlerde çok enerji kullanılan saatlerin 20:30 ile 21:45 arasında olduğuna dikkat çekerek UEDAŞ hakkında bilgiler verdi.

ÖZEL HABER 04.01.2020, 14:05 11.03.2020, 12:49
Her gün 3 milyon 100 aboneye UEDAŞ'tan kesintisiz hizmet

 Yıllık ortalama 12 milyar KW/saat enerji dağıtımı sağladıklarını ve Güney Marmara’da 3 milyon 100 bin aboneye hizmet verdiklerini ifade eden UEDAŞ Genel Müdür Gökay Fatih Danacı, 2020 yılı için planlanan yatırım tutarının müşteri memnuniyetini artırmaya ve teknolojik altyapıyı güçlendirmeye yönelik hayata geçeceğine dikkat çekti.

HER YIL 100 BİN YENİ ABONE

İlk defa enerji verilecek yerlerle ilgili yoğun bir çalışma içinde olduklarını aktaran Danacı,  “390 milyon TL’lik bir yatırım planlıyoruz. Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’yı kapsayan şebeke ve şebekeleri daha da iyileştirmek adına yaptığımız teknolojik yatırımlarımız devam ediyor. Her yıl şirketimize yaklaşık 100 bine yakın abone geliyor. Yeni abonelerin olduğu bölgelere enerji sağlamak adına trafo ve altyapı yatırımları yapılıyor.  Mevcut abonelerimize yönelik iyileştirmelerimiz devam ediyor.

MOBİL UYGULAMA İLE HİZMET ELİNİZİN ALTINDA

Müşteri memnuniyetinin en önemli noktalarından biri olarak dijitalleşmeyi işaret eden Danacı, “Uygulama üzerinden yapılan kesinti ihbarları 7/24 mesai yapan destek ekiplerine anında iletilerek hızlı bir şekilde arıza olan yere yönlendirme gerçekleştiriliyor. Teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanma parolasıyla hayata geçirilen UEDAŞ Mobil’de kesinti süresi ve etkilediği bölge harita üzerinden anlık olarak takip edilebiliyor. Kesinti ihbarı, aydınlatma ya da sayaç arıza ihbarı, borç sebebiyle kesilmiş enerjinin yeniden bağlanması ve kaçak kullanım ihbarı gibi talepler için ihbar bırakılabiliyor. Borç durumu sorgulama ve çevrimiçi ödeme sistemiyle mevcut borçlar veya geriye dönük borçların tahsilatı hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor” dedi.

İLK YERLİ VE MİLLİ SU ALTI ROBOTU

AR GE çalışmalarına da değinen Gökay Fatih Danacı, Türkiye’de geliştirilen ilk yerli ve milli sualtı robotunun teknik özelliklerini ,"Uludağ Elektrik olarak deniz altında bir robot geliştirdik. Bunun sebebi de şu; Gökçeada, Bozcaada, Marmara, Avşa ve Ekinlik adalarına elektrik dağıtım hatları deniz altından gidiyor. Bunların tespiti, güzergâhlarının etüdü, koordinatlarının alınması, HD kamera ile görüntü tespiti gibi konularda çok faydalı bir araç olacak bizim için. 2 yıldır devam eden bir projeydi. 230 metreye kadar dalabiliyor. Çünkü deniz altındaki mesafeler bazen 70-80 metreyi bulabiliyor. Bu konularda bize çok büyük kolaylıklar sağlayacak" diye açıkladı.


 

10 SANİYEDE MÜDAHALE 

Entegre Bilişim Sistemleri projesi kapsamında hayata geçirilen SCADA projesi ile arızaları 5-10 saniye içerisinde müdahale sağlandığını ifade eden UEDAŞ Genel Müdürü , “2020 yılında da devam edecek olan SCADA Yaygınlaştırma Projesi kapsamında 2019 yılı itibariyle gelinen noktada devreye alınmış olan istasyon sayımız 413 adete ulaşmıştır. Bir yerde arıza kaydı geldiğinde, kontrollü bir şekilde gereken işlemler yapılıyor. Çok fazla avantajı olmakla birlikte vatandaş enerjinin kesildiğini bile fark edemiyor” dedi.

2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Tüm ölçüm, izleme ve kumanda faaliyetlerini 24 saat kesintisiz izlemeye ve arızalara uzaktan müdahaleye olanak sağlayan SCADA sisteminde hedeflenen toplam istasyon sayısı 530. Dağıtım merkezlerimiz dikkate alındığında, şebekenin yüzde 45'i SCADA'ya alındı. Bu sistem ile geçici kesintileri 5-10 saniye içinde giderebiliyoruz. Bu alanda 35 kişi, toplamda ise 2 bin 164 kişi istihdam ediyoruz” dedi.

KESİNTİLERİN BİR ÇOĞU ÇEVRESEL FAKTÖRLERDEN

Geçici elektrik kesintilerinin birçoğunun çevresel faktörlerden kaynaklandığına dikkat çeken Danacı, “Tüm bölgelerimizde hatlarımızı yer altına alma şansımız yok. Yer üstünde olan enerji santrallerinde gerek hava koşulları gerek ise hayvanların sebebiyet verdiği kazalardan dolayı geçici açma kapamalar meydana geliyor. Bunun ile ilgili özellikle kuşların, leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan elektrik şebekelerini izolasyon yaparak koruma altına almaya özen gösteriyoruz. Orta gerilimde 15 bin kilometre hava şebekemiz, 2 bin kilometre de yer altı şebekemiz var.  Bu kadar büyük bir alanda tamamını yer altına alma lüksümüz yok. Şehir içlerinde ihtiyaç halinde şebekelerimizi yer altına alıyoruz” açıklamasında bulundu.

UEDAŞ SOSYAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ

Enerji sektöründe elektrik dağıtım hizmeti veren bir şirket olmanın yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de vatandaşın hayatına dokunduklarını ifade eden Gökay Fatih Danacı, “Trafolar Konuşuyor projesi ile sektöre öncülük ederek toplumsal konularda farkındalık oluşturduk. Kan bağışından kadına şiddete, trafik kurallarından meme kanserine kadar bir çok konuyu ele aldığımız grafiti sanatı ile şu ana kadar 41 trafoyu hayata kazandırdık. Bu yıl 7.sini gerçekleştirdiğimiz Kardeşim Üşümesin projesi ile miniklerimizin gülümsemesine katkı sağlıyoruz. UEDAŞ olarak sağlıktan sanata her alanda yer almaya özen gösteriyoruz. Uluslararası Şehrin Işıkları fotoğraf yarışmamızla her yıl birbirinden güzel karelerle buluşuyoruz” diye konuştu.

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLIYIZ

“Dış kaynaklara olan bağımlılığımız ne kadar azalırsa ülke ekonomisine katkısı o kadar fazla olur.” İfadelerini kullanan Danacı, “Güneş panelleri, rüzgar tribünleri, jeotermal enerji ve benzeri yenilenebilir enerji kaynakları dünyada her geçen gün yaygınlaşıyor. Bu konuda bizlerde üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Bu enerji kaynaklarının da ilk başta büyük maliyetleri var. Yatırım maliyetini kaç yılda amorti edecek bunlar üzerinde durulması noktalar. Gelişen teknoloji elektrikli araçlar, uçan arabalar ve benzeri teknolojik gelişmeler kısacası her yenilik bir bakış açısı değişikliği getiriyor.” Dedi.

PİK SAATLER 20:30- 21:45

20:30 ile 21:45 arası en fazla elektrik tüketiminin yapıldığı saatler olduğunu aktaran Danacı, “Meskenler için enerji en çok akşam 20:00 ile 21:45 arasında tüketiliyor. Değişen düzen ile birlikte bu saatlerde farklılık gösterecek. Sektör çok hızlı değişip gelişiyor. Teknoloji durmuyor. Her yeniliği ve gelişmeleri yakından takip edip müşterilimize kesintisiz bir şekilde en iyi hizmeti vermek için gerek alt yapı gerek üst yapı yatırımlarımız ile birlikte faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.  

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P