MODAYA YÖN, TÜRKİYE’YE GÜÇ VEREN FİRMA: IŞIKSOY

Türkiye’deki sayılı entegre tekstil firmalarından Işıksoy Tekstil, 1954 yılına uzanan köklü geçmişiyle 1990 yılından bugüne Işıksoy Tekstil unvanıyla tekstil kolunda faaliyet gösteriyor. Birçok yerli ve global markanın tedarikçisi olan ve 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Işıksoy Tekstil; Bursa’da 4 ayrı noktada üretimlerini sürdürürken yeni yatırımlarıyla üretim hacmini artırmaya devam ediyor.

ÖZEL HABER 30.10.2023, 12:20 30.10.2023, 12:28
 MODAYA YÖN, TÜRKİYE’YE GÜÇ VEREN FİRMA: IŞIKSOY

Tekstil sektörüne ışık tutan  IŞIKSOY Tekstil’in Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Işık, firma hakkında Bursahaberdar Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.  Uluslararası pazarlarda kaliteli Türk malı imajının oluşturulması amacıyla, sürdürülebilirlik ve teknik tekstile yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktaran Işık, IŞIKSOY Tekstil hakkında açıklamalarda bulundu.

MODAYA YÖN VEREN FİRMALARIN TEDARİKÇİSİ IŞIKSOY

IŞIKSOY Tekstil’in Türkiye’deki sayılı entegre tekstil firmalarından biri olduğuna vurgu yapan Işık, “Günümüz itibari ile IŞIKSOY Tekstil; dokuma kumaş üretimi, sentetik iplik üretimi, viskon iplik üretimi, boya & baskı apre gibi bir çok tekstil kolunda faaliyet göstermektedir. Bursa’da 4 ayrı lokasyonda üretim yapan firmamız tamamlanan Şanlıurfa viskon iplik fabrikası yatırımımızla büyümeye devam ediyor. Firmamız yurt içi ve yurt dışında bir tek tekstil alanına hitap etmekte, birçok firmanın iplik ya da kumaş tedarikçisi konumundadır. Bayan üst giyime de hitap eden firmamız modaya yön veren birçok yerli ve global markanın tedarikçisidir aynı zamanda 30 dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.

“IŞIKSOY, TURQUALITY PROGRAMINA DAHİL OLDU”

Ürün çeşitliği ve niteliği bakımından Türkiye’nin alanında lider firmalarından biri olan Işıksoy’un TURQUALITY programına dahil olduğunu ifade eden Işık şöyle devam etti, “ IŞIKSOY markasıyla 24.04.2023 tarihinde Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan TURQUALITY programına girildi. TURQUALITY programı günümüzde gittikçe ağırlaşan rekabet koşulları ve değişen tüketim kalıplarına karşı uluslararası arenada yer almak isteyen şirketleri daha fazla katma değer ve daha fazla pazar payı anlamına gelen güçlü markalar yaratmaya teşvik etmektedir. IŞIKSOY markası da bu doğrultuda yoluna devam etmektedir. Uluslararası pazarlarda kaliteli Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesini sağlayan kilometre taşlarından biri olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.

“IŞIKSOY; Ar-Ge Merkezi ile tekstil pazarındaki rekabetin nabzını tutmaktayız. Işıksoy Ar-Ge Merkezi'nin temelinde “inovasyon” yatmakta. Bu anlamda sürdürülebilirlik ve teknik tekstile yönelik çalışmalar yürütüyoruz"

AR-GE ÇALIŞMALARIYLA SEKTÖRE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Sürdürülebilirlik ve teknik tekstile yönelik çalışmalar yürüten Işıksoy’un Ar-Ge çalışmalarına da değinen Işık, “ Ar-Ge, bir firmanın büyümesi ve pazar da rekabet edebilme becerisi açısından önemlidir. İlk günden itibaren hiç durmadan araştırma-geliştirme çalışmalarına devam eden, Gelişen teknoloji ile bulunduğu sektörde varlığını sürdürebilmek için gelişimin önemini bilen IŞIKSOY; Ar-Ge Merkezi ile tekstil pazarındaki rekabetin nabzını tutmaktayız. Işıksoy Ar-Ge Merkezi'nin temelinde “inovasyon” yatmakta. Bu anlamda sürdürülebilirlik ve teknik tekstile yönelik çalışmalar yürütmektedir. Teknik tekstile yönelik ARGE çalışmaları kapsamında ise estetik ve dekoratif özelliklerden ziyade, fonksiyonel amaçla üretilen hava şartlarına, kimyasallara vb şartlara karşı dirençli; yüksek mukavemet, yanmazlık gibi üstün performanslara sahip ürün grupları mevcuttur.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:51
Öğle 13:05
İkindi 16:57
Akşam 20:10
Yatsı 21:42
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P