banner177

banner193

Şehir Hastanesi'nde personel yetersiz! ÖZEL HABER

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Bursa Şehir Hastanesi'nin sağlıkta Bursa'ya çağ atlattığını ancak mevcut durumda personel sayısının yetersiz olduğunu açıkladı. Hizmet kalitesini etkileyen en önemli unsurlardan birinin personelin mutluluğu olduğunu ifade eden Yünkül, "Şehir Hastanesi’nde personel sayısı yetersiz olduğundan dolayı, fazla mesai yapmak zorunda kalıyorlar, bu da çalışanların aile hayatını etkilediği gibi hizmet kalitesine de yansıyor" dedi.

ÖZEL HABER 14.09.2019, 09:44 10.03.2020, 16:31
Şehir Hastanesi'nde personel yetersiz! ÖZEL HABER

ÖZEL HABER- SERCAN GÜLER 

Gökhan Yünkül - Bursa - Memur-Sen- Sağlık-Sen

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, fazla mesai sorununun temel nedenlerini ve boşanma oranlarına ilişkin şöyle konuştu “Sağlık personeli sayısı yetersiz, verilen hizmetle doğru orantılı şekilde personel sayısı yükselmiyor. Sağlık çalışanları iş yükü altında eziliyor. Bir hemşire ortalama ayda 80 saati bulan mesaiye kalmak zorunda kalabiliyor. Buda personelin özel hayatına ayıracağı zamanı işine ayırması demek oluyor. Bu da ister istemez kişilerin kendi özel hayatında problemlere neden oluyor. Yapmış olduğumuz araştırmada zaten sonuç bu çıkıyor. Özellikle kadın personelin yoğunlukta olduğu bir kurumuz. Eşlerin de çalıştığını ve sağlık personeli olduğunu düşündüğümüz zaman sürekli olarak iki taraflı bir nöbet durumu söz konusu oluyor.  Aile hayatı ve düzenini çok büyük ölçüde etkiliyor. Atanmayı bekleyen çok sayıda personel var ancak burada özel sektörün personel ihtiyacı var neticede. Atamayı yaparken sınırsız bir atama olamıyor. Devletin personel istihdam politikasıyla ilgili bir durum söz konusu burada çeşitli argümanlar kullanılarak istihdam gerçekleştiriyor.

ŞEHİR HASTANESİ’NDE PERSONEL YETERSİZ

Şehir Hastanesi’nin sağlıkta Bursa’ya çağ atlattığını ancak hizmet açısından dikkat edilmesi gereken noktalar olduğuna değinen Yünkül, “Çalışan personelin çalıştığı ortamda ne kadar mutlu olduğu ve ne kadar benimsediği büyük önem taşıyor. Sağlık sektöründe verilen hizmet insan unsuru ön planda olan bir hizmettir. Hizmeti veren kişilerin motivasyonu hizmet kalitesini etkiliyor. Şehir Hastanesi’nde verilen hizmetin kaliteli olmasının birinci koşulu kesinlikle personeli mutlu olmasıdır. Bununda iki temel direği vardır; birincisi ekonomik durumudur buda orada dağıtılan ek ödemenin iyi olmasıyla alakalıdır. İkinci husus ise personelin mesai saatleriyle ilgilidir. Personel sayısı şu anda Şehir Hastanesi’nde yetersiz olduğundan dolayı, fazla mesai yapmak zorunda kalıyorlar. Sağlık Bakanlığı yakın zamanda 300 hemşire alımı yaptı biraz rahatlama oldu ama netice itibariyle yeterli gelmeyecek. İstihdam noktasında biraz daha desteğe ihtiyaç olacak”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P